Renovering 2017 - Avlopp, jordvärme & internet del 3

Lördag körde vi idag. Vi var barnvakt på förmiddagen. Små, knubbiga, armar runt halsen gör vem som helst glad. När lilla killen åkt hem återstod ett pärlband av timmar med arbete. Höpp, höpp, bara sörpla upp snabbkaffet och bita tag i arbetet

Avloppet och fiberbredbandet är färdigt, kvar är jordvärmen. Fredrik håller på att fylla igen slangen för hand (FÖR HAND !!) för att skona den från tunga stenar och så. Jösses vilket jobb!

Ena slingan är klar, andra blir färdig måndag eller senast tisdag. Jag längtar så - speciellt dagar som denna - när minusgraderna smygit sig på och trots dubbla byxor, polotröja och tjocksockar - så fryser jag. Filtar och ligga nära, nära, är allt som fungerar. Men om något år så. Jordvärme. Aaah.

Gården börjar se okey ut. Till våren kommer vi att bada i gegga. Men efter det, får vi göra en fin grusplan här. Och nya dörrar. Och... och... ja arbete finns det gott om här!

Jag passade på att byta däck på ena bilen. Känner mig så redig när jag klarar av sånt här. Som en riktig glesbygdsgirl.

Min pappa svängde förbi och sågade skivor till trossbotten. Fredriks föräldrar forslade bort en hel del massa sten från gården. Tacksam för all hjälp.

Under tiden gick flytten söderut för bygdens alla svanar. Som en motorväg med fåglar har flugit över oss idag. Sjungande. Nästa gång vi hörs - är det ett av vårens första tecken!

Sedan åkte Fredrik och hämtade hem kött från årets älgjakt, städade i slakteriet medan jag veckohandlade och köpte med mat vi ätit i soffan. Lördag och arbetsdag. Imorgon söndag och en likadan dag. Några timmar närmare inflytt i Drömmen. Men först - en lång och härlig natts sömn. Så härligt det ska bli !

Emmeli

Duktiga nii!!

Svar: <3
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress