Renovering 2017 - Avlopp, jordvärme & bredband

Skriv inläggstext 

Det är på backen det händer; här grävs nytt avlopp, jordvärme och bredband!


Avlopp: vår gamla enkammarbrunn byts ut mot en trekammarbrunn, som uppfyller dagens alla krav och regler. Både lilltorpet vi bor i nu och Drömmen blir anslutna till det nya avloppet. Drömmen har aldrig haft avlopp så det känns sannerligen som ett stort ögonblick i husets historia!

Jordvärme: Drömmen får värme! Vi har valt en lösning med jordvärme, ca 800 meter slang ska grövas ner på åkern invid huset. Sedan blir det golvvärme och radiatorer kombinerat i huset. Vi ska försöka att myselda i husets vedspis och två kakelugnar med.

Bredband: Efter många om och men så gräver vi in fiberbredband i huset. Vi lever ett väldigt enkelt liv utan tv och wi-fi (vi har telefonerna mao) så detta känns som världens lyx.

Så, vårt dyraste projekt hittills är alltså igång! Känns både läskigt och väldigt bra. Könns som ett bra gäng med grävare och rörmokare som arbetar på om dagarna. Hela gården är som en lervälling och mitt inre jag ler, i alla år har vi dragit oss från trädgårdsprojekt och rabatter, endast för att kunna börja om från början när grävningen är gjord. Snart, snart slutar vi att bryta ner backen för att sedan bara bygga upp och utveckla. Känns kanon!

Emmeli

Hurra, vad härligt! :) Förstår lervällingen, med är ju ändå peppigt liksom på något vis, som sagt ;)

KRAM!

Svar: Peppigt är ordet :) kram!!
Isabell Lundberg

Åsa

Det är så otroligt spännande att få följa er renovering på gården, extra roligt är alla bilder :) Förstår er längtan efter att få börja med trädgården :) Lycka till med allt (y)

Svar: Tycker också det är väldigt spännande, trots att projekten inte alltid är så bildsköna ;-) Ska försöka dela med mig mer av vad som händer här hos oss ! Stort tack och kram !
Isabell Lundberg

Kattas Betraktelser

Roligt att läsa om rra projekt. Vi bygger också om och till och tyvärr lär vi inte hinna gräva för vatten och avlopp till vårt skoöhus i vinter..

Svar: Tack ska du ha - det är väldigt roligt att dela med sig !
Man hinner tyvärr inte allt, vi hinner inte byta boxväggar i stallet eller måla allt som ska målas. Ibland hinner jag inte rida, ibland inte träffa vänner och familj på länge! Så njut av det som hinns med <3 kram !!
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress