Helgrapport & jullängtan

En vilsam helg, tror jag minsan att jag kan sammanfatta den. Inte i benämningen att vi legat i soffan och sett på serier hela helgen, det vet vi inte hur man gör. Såklart har vi pysslat på med det ena och det andra. Ridning, stallhäng, ensamtid, beök av syster och systerdotter <3 (med tillhörande ponnyridning och fika), bakning, Fredrik har jobbat i huset och sågat ner balkar, jag har kört sopor, vi har varit på julbrunch och bowling med hela svärisfamiljen <3 och kört fram en ny höbal till hästarna. Lite så. Men ändå, flera timmars sömn, brunchadnde tillsammans (hemma-brunch!), goda middagar och ett stillsamt lunk över allt vi hittat på. Näst intill ingen stress alltså. Förutom de där fyrtiofem minutrarna mellan julbrunchen och bowlingen. Då vi hann bli inlåsta i ett parkeringshus, trängdes på Skellefteås skyltsöndag (får på riktigt panik av allt folk!) och höll på att krocka. Två gånger. Hysteriskt var bara förnamnet.
 
Och nu är det en alldelens helig vecka framför oss. Adventsveckan. Är så himla sugen på julpynt och julmys och glöggmys och allt annat mysigt som kommande månaden bjuder på. För första gången på en halv evighet ska jag slippa pendla och få njuta av kvällarna hemma på gården. Ska sätta mig ner och skriva en lång lista med saker som ska göras innan advent. Plocka granris. Binda en krans, börja julbaket lite smått, julpynta inte minst och fylla hemmet av alla underbara dofter. Nejlikor, apelsiner, pepparkakor. Det är en minst sagt mysig tid, vi har framför våra fötter.
 
Julen i år kommer att vara speciell på många vis. Jag kommer att vara helt ledig, utan plugg eller jobb. I elva dagar. Vi har på min sida av familjen bestämt att vi skippar dyra julklappar och spelar julklappsleken istället. Mina systerdöttrar får något litet. Så skönt, att bara få umgås, och äta en massa god mat. Det är nog det bästa med julen tycker jag. Umgänget och maten. Att man umgås när man äter. Och tänk sedan, när huset är klart. Att få fira där, med nära och kära.
 
Nä nu blir jag alldelens till mig. Julen på backen ändå.
#1 - - Linda:

Låter som en härlig helg! Håller med om att en vilsam helg inte behöver innebär slappande i soffan. För mig är en vilsam helg när jag kan pyssla/jobba i lugn och ro och med sånt som behövd. För mig är t.ex. pyssel med hus och trädgård sånt som ger energi.

Svar: Du resonerar så klokt! Det gäller bara att komma på vad för något man faktiskt får energi av, sedan lägga tiden där. Då blir det bra <3 Kram till dig !
Isabell Lundberg

#2 - - Emmeli:

Mitt i sorg, var det så fint att få kika in här. Blev alldeles varm i hjärtat. Kram till dig <3

Svar: <3 <3 <3
Isabell Lundberg