Ett sommarminne ...

Publicerad 2017-11-29 23:14:39 i Att leva det levande livet, Lantliv,

Typ imorgon kommer det att låta krasch bom bang och denna blogg kommer att överösas med juliga inlägg. Är så orimligt sugen på julpynt, julbak och Skråmträsks egna skyltsöndag. Men först drömmer jag mig tillbaka till ett sommarminne jag inte visat er. Från när vi hässjade hö.
 
Det finns en magisk dag på året, när vi hässjar eget hö, på gammaldags vis, att ha till hästarna under perioden när det är för varmt för att ha en hösilagebal öppen. Första året var det bara svärfar och jag som hässjade, sedan anslöt sig mina föräldrar och Fredrik till ladningen. Vi allihopa tyckte det var en så rolig dag, ryktet har spridit sig och i år var vi som mest tio vuxna och två bebisar på plats vid hässjan. En sån magisk dag. Älskar att arbeta på det här viset - med riktigt kropparbete och sedan fika massor med fika. Det är ljuvliga dagar. Ingen annan än jag är intresserad av hästar så, men alla hjälps åt ändå. Vi frågar dem inte, de liksom bara dyker upp med en räfsa eller en grep, eller tar tag i det som ligger närmast och hjälper till. Detta var en solig, ljummen dag, aaaah, drömmer mig tillbaka;
...
 
Och så kom dagen då vi ladade höet också. Fredrik och jag. Tillsammans. Han och jag. Fy vad jag gillar att arbeta tillsammans med honom.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2017-12-01 22:20:18

Så intressant att läsa om livet på en gård och allt ni gör, har ingen aning om hur jag hittade hit:-), men hamnade här för någon vecka sedan när jag antagligen sökte på något och ska läsa mer om ert vilda liv på landet:-), mycket jobb det fattar jag och ni har hunnit med så mycket med huset, är så fint i er "stuga" också. Farmor och farfar hade en stor gård så jag har sett foton när pappa var med och hässjade hö från det han var liten. Mycket jobb med det också, tur det kommer fler och hjälper till. Ska bli kul att se julen hos er sen.

Svar: Välkommen hit till backen - hoppas du vill stanna ! Ja det händer mycket här, både med gårdslivet och på alla andra plan i livet, men jag älskar ju det, när livet leva till fullo!Mycket jobb är bara kul, om man får fylla livet med hässjning av hö, renovering av drömhus och hästeri så känner man sig rik :) Stor kram!
Isabell Lundberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela