Att ta en titt i skattkammaren på backen

När vi köpte gården fick ägarna hämta möbler, prytlar och pinaler. Hela drömmen var fullt av grejer, och ladugården, logen, boden och bagarstugan likaså. När ägarna hämtat det de ville spara så var resten vårt. Skatter i form av t.ex. en spegelbyrå, gamla trätråg, verktyg i massor, skrivbord, rissla, slädar, ja allt man kan tänka sig. Det mesta har vi sparat på ladugårdsvinden, i väntan på anvädning liksom. Tänker att vi tar en liten smygtitt på några småsaker från Drömmen som vi sparat senaste tiden;
I nästan alla rum fanns det helt fantastiska spegeldörrar. De har vi varsamt plockat ner och ska förstås använda i huset sen. I några rum var dörrarna dock släta. Vi tänkte nästan slänga iväg dörrarna tills häromveckan när Fredrik upptäckte vad som fanns bakom masoniten. En helt galet fin spegeldörr.
Svårfotograferad i mörkret på ladugårdsvinden, men titta bara. Denna dörr kommer förmodligen att sitta in till något av husets tre sovrum. Tänka sig, att vi kommer inte att behöva köpa en enda innerdörr! .. och inte bara det, våra innerdörrar kommer att vara helt galet fina spegeldörrar. Blir alldelens till mig!
På den här gamla hästvagnen ligger alla lister, kornicher och foder som vi lyckats spara. En del har gått sönder, men då har vi ändå sparat dem för att antingen laga upp dem eller skaffa likadana. I bakgrunden skymtas överdelen av spegelbyrån som ska stå i vårt sovrum sedan och en massa gamla fönster som ska få bli något kul en vacker dag.
Slutligen så har jag sparat denna fina tapet. Den var under ett annat tapetlager. Sådär så man blir lite knäsvag. Vi har inte alls bestämt tapeter till rummen ännu, så denna spraras som inspiration. Lite svåra färger när den blivit solblekt, men mönstret är så himla fint. Kanske blir det en tavla av denna bit också. Tillsammans med en hel drös med andra tapeter jag lyckats spara. I vår skattkammare. På ladugårdsvinden.
 
Vi har sparat massor med möbler, knoppbrädor, verktyg, tråg, bord, stolar, gamla skor, skridskor och liknande. Kan knappt hålla mig från att börja inreda och använda allt vi sparat. Vissa saker ska målas och rustas upp, andra får vara lite väderbitna och gamla. Ja jag tror till och med att vi har så mycket grejer att vi inte hunnit gå igenom och se allt ännu. Skattkammare var det ja!
 
...
Om ni gillade detta skattinlägg så gilla det gärna - så får ni fler glimtar från backens förråd och skrymslen!
#1 - - Emmy:

Korgen som syns på bilden med listerna ser otroligt fin ut! Gillar dessa inlägg! Drömmer själv om att någon gång i framtiden köpa en egen gård :)

Svar: Visst är den! Tänker att den kommer göra sig fin i hallen... eller sovrummet... kanske "kontoret", ja överallt ;) Den drömmen tycker jag du ska förverkliga, kram!
Isabell Lundberg