Att ha haft besök av koliken

... Vad fina ni är, allihopa ...

Min gårdag var turbulent. Kunde jobba hemifrån och gå ut och se till Faprioa med jämna mellanrum.


Feber, svettningar, diarré, förstoppning och magkramper. Ibland var det riktigt jobbigt för min lilla tjej.

Hon är så tapper, hela tiden glad, trots att ögonen var matta och hon utstrålade smärta. Sov i fleeceunderställ och var upp varje timme för att kränga på mig mer kläder, pannlampa, stövlar och springa ut i stallet. Ibland gick jag under norrskenet med tårar i ögonen och ibland tog jag tempen och kollade allmäntillståndet inne i stallet. Sov oroligt mellan varven. På morgonen ringde jag ut distriktsveterinären.

En jättegullig veterinär kom hit. Var inte heller klok på hennes symptom. Det syntes att hon mådde dåligt och hade ont. Men var inte längre förstoppad och hade tydliga tarmljud. Vi kikade runt i hagen efter saker hon skulle kunnat bli sjuk av. Hittade ingenting.

Tillslut fick Fapri två sprutor. Kramplösande som också skille verka smärtlindrande. Redan efter några minuter var hon betydligt piggare. Så himla skönt.

Jag tror alla med kärlek för djur känner igen sig. Den molande ångesten över att ingenting kunna göra. Önska att kunna stänga av smärtan. Kunna prata. Nej fy - otäcka kolik, kom aldrig mer igen.

Nu väntar en god natts sömn. Med vetskapen av att Fapri står ute i stallet och tuggar kvällshö. Så glad, att hon mår bra, min lilla tjej!


....
Och vilka följare jag har. Så mycket fina hälsningar som piggat upp mig. Tack fina ni !

#1 - - Åsa:

Förstår din ångest och oro. Vår lilla Pridde plutt förlorade vi genom tarmvred, så hemskt att vara med och så jobbigt att se all smärta och inte kunna göra någonting. Så skönt att allt gick bra för din lilla stjärna!
Sköt om er ♥

Svar: Fy vilken mardröm det måste varit <3 stor kram !!
Isabell Lundberg

#2 - - Anita:

Skönt att det gick bra! <3

Svar: <3 tack för omtanken!
Isabell Lundberg