Renovering 2017 - Sovrum övervåningen

Publicerad 2017-05-09 22:50:00 i Renovering - Drömmenhuset, Renovering - Sovrum uppe,

Dessa två bilder är från 2015, innan vi började med huset;
 
 
Detta stora rum ligger på husets övervåning. Tanken var att riva ner alkoven (den var jättesöt men helt enkelt för liten och smal), riva ner tapeter, "köksinredning", bära ut vedspisen och innertaket. Sedan dela av rummet till två sovrum och en liten wc med bara toalett och handfat.
 
I helgen rev Fredrik och hans pappa Eskil ner innertaket, pang, bom, brak, krasch lät det för oss som jobbade på undervåningen. Men ner kom det. I samband med detta fick Fredrik in något obra i ögat också som orsakat en infektion i ögat så det blev senare ett besök på akuten inne i storstan och några sjukdagar hemma. Väldigt tråkigt, men alltid lär man sig något; glasögon på nästa gång!
 
Såhär ser rummet ut nu. Det är taget åt andra hållet än den första bilden (detta med före & efterbilder kommer aldrig att bli min starka sida), men här är "köksinredningen" utriven, alkoven är riven men reglarna får vara kvar ett tag till. Rummet kommer att delas längst med golvet i mitten av rummet, så en ingång blir från vardagsrummet och en ingång blir från hallen (i ryggen på fotografen).
Golvet här inne är helt fantastiskt och ska förstås sparas. Ser helt orört ut. Vilka fynd vi gjort under tapeter och plastmattor. Här syns det också att vi flyttat fönstret. Det var en estetisk grej, fönstret nere skulle flyttas för att vi ska rymma en tvättstuga och då flyttade vi på övervåningen med bara för att det blir mer enhetligt utifrån. Denna bild visar samma hörn som bilden längst upp.
... och slutligen taket som numera är ett minne blott. I hela huset var det bara detta tak som var i dåligt skick (och då var ändå ovansidan av taket i mycket gott skick, vilken gåta!). Vedspisen kommer att få flytta ut ur huset (vi tycker att det räcker med två kakelugnar och en vedspis) och nytt innertak ska ta form.
 
Snart har vi rivit allt som ska rivas och kan påbörja byggandet, så stort!
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Evelina Östlund

Publicerad 2017-05-20 18:04:25

Tycker att det är så kul att se renoveringsprojekt. Jag och min man ska renovera våran sommarstuga i sommar ochvi har tittat på så många exempel på hur andra har gjort.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela