Veckan som gått - vecka 9
Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
  
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Fredrik har plockat upp hela golvet i blivande sovrummet nere. Han är så duktig. Sedan planerar vi mycket runt om sommarens projekt; jordvärme, avlopp och liknande. 
 
 
» Veckans hästaktivitet
I veckan har jag fullkomligt struntat i min envisa förkyldning. Jag och Amalia följdes ut på en tur, hon med hennes treåriga hingst Alfred (som skötte sig så fint) och jag med min trettonårige valack Årvak. Men bästa var i lördags när solen strålade och båda hästarna fick följa med ut. Hade satt ihop två grimskaft så att Fapriola hade lite svängrum, vi travade genom skogen och galopperade där det fanns möjlighet, ponnypluttan bockade och sparkade bakut för fullt, skrattade så jag nästan gled av Årvak. Sedan plumsade vi i snön hem, så himla skönt.
 
 
» Veckans tips
1. Skaffa höns - Detta inlägg blir jag glad av.
2. Plastbanta - Plastbanta behöver inte vara så radikalt. Några få tips på vägen för att tänka steget längre.
3. Elin kör stötting - Elin och jag hade häst i samma stall förr och hälsade glatt på varandra i stallet och så, sen hann vi jobba med varandra någon vecka (månad?) med. Det är dock inte förrän senare år jag upptäckt att vi har väldigt liknande intressen och hon, liksom jag, lever på landet med hästar och renoveringar. Det är jättemysigt att följa hennes vardag och i helgen var hon ute och körde stötting, så himla mysigt! 
 
 
» Livet i veckan
Det blev en ny diskmaskin trots allt, eller nåja, en ny begagnad. Ordningen är återställd i torpet. Exjobbet rullar på. Har varit på ett så spännande möte att det bara spritter i kroppen när jag tänker på det. I början av veckan var jag på föreläsning om senskador och rehabilitering med Amalia. På söndagen hade jag kusin med sambo här för att fotografera gravidmagen och få bjuda på fika. Har fått umgås med Fredriks systersöner och äntligen satt några fröer i köksfönstret. Jag har varit förkyld i en vecka nu så har inte orkat så mycket mer än så, Fredrik har varit ladugårdsvakt hos svärföräldrarna och jag grämer mig lite att jag inte haft ork att vara där och pyssla om djuren, det tycker jag är så himla roligt. Tur de finns kvar.
 
 
» Veckans funderingar
I veckan har planeringen av hönshus tagit fart igen. Drömmer så mycket om att ha en liten flick hönor här ute. Våra egna ägg. Ska efter jag skrivit klart detta ut och leta lämplig plats att dra igång byggandet på. Sedan är det osagt om hönorna bli i år, eller nästa...  eller nästa ... eller ...
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress