Veckan som gått - vecka 11
Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
 
 
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Nu börjar veckorna gå ihop för mig. Både för att jag hållit på med exjobb i nio (!!) veckor nu = inga fasta rutiner och så händer det så mycket i livet hela tiden så jag hinner liksom inte sortera ut vilken dag det är. I måndags hade vi byggmöte. Fredrik och jag bjöd på fika och berättade om vad vi ville ha gjort i sommar. En lång lista på ett helt A4, vi hade vi satt stjärnor vid det vi vill prioritera. Kan återkomma om det i ett eget inlägg. Våra pappor + min mamma som var hos oss verkade tycka att planerna var rimliga. Så skönt. Sedan hade svärfar Eskil och Fredrik en kväll ihop då de började riva en vägg och pysslade på. Sedan körde vi arbetsdag i lördags, mina föräldrar, svärfar samt Fredrik och jag. Plankgolvet i köket är nu upplockad, vad jag förstår var det knepigast i början så två golvplank gick åt utav bara farten, men vi har så det räcker ändå. Råstarka svärfar och Fredrik bar bort planken (det är inga lätta pjäser), mamma drog ut spik från plankgolvet i sovrummet, jag skottat spån och fortsatte lite smått med tretexen. Ja alla drog sitt strå till stacken helt enkelt. Vi har också fått besök av rörmokaren, ett värdefullt besök. Tror vi blev både lite klokare och väldigt lättade då hans firma bestämt sig för att ta på sig jobbet i huset. Halleluljah-moment. Så stektes det hamburgare, åts kladdkaka och nougatkaka samt surrades några varv också. Trevligt har vi alltid på våra arbetsdagar.
 
 
» Veckans hästaktivitet
I veckan har Årvak varit dålig i magen. Fapri har varit det från och till. Båda har varit goa och glada och utan feber i alla fall. Tillslut upptäckte jag att hösilaget jäst. Så otroligt klantigt av mig att inte ha kollat upp det tidigare. Så de står på en kur med torrhö för att få ordning på magarna och det verkar hjälpa. Jag har skottat ut tio skottkärror med gammalt hösilage och låtit Årvak vila. Fapri har gått någon promenad/löptur och hennes ena medryttare (8årig, jätteduktig tjej) har varit här och ridit. Fick spendera söndagen på travet med att sela ut Lina på linjen, för att göra en lång historia kort, så har jag lärt känna "hennes familj" genom att de köpte en mycket älskad häst av Göran (som födde upp/ägde Trollfrej förr), Lomita, sedan har jag hakat på när de ska starta här i trakterna och det är så himla kul, tycker så bra både om Jouni och Sari som äger Lina och Lomita och deras fantastiska hästar givetvis. Lina blev första häst utan peng, men avslutade snyggt så det ser lovande ut inför sommarens äventyr. På söndagskvällen var det årsmöte för Burträskbygdens hästförening, jag valde att gå ut styrelsen i år, måste få fokusera mer på backen i år. Men är med på ett hörn genom att jag har hand om Facebooksidan/hemsidan, det var ett givande möte, vi har mindre aktiviteter inplanerade i år men jag tror att alla är genomförbara. Roligast lät Pay and Ride, jag och Årvak måste verkligen komma igång med dressyren igen, det är ju så kul.
 
» Veckans tips
- Den här tjejens klädstil är så fantastisk. Lite tovigt hår, slappa, sköna kläder som sitter bra. Inspiration :)
- Mer kläder; Tycker att Hanna är så fin i denna klänning, jag älskar att bära klänning (främst för att en slipper ha byxor), och önskar att jag var en lika färgglad person som henne (mvh svart, grå, brun, vit, beige-fantasten).
- Sofias inlägg om att sälja deras stora, fina hus tilltalade mig. Både för att gården är så drömmig i sig; växthus, kakelugnar, ljuset, allt ser så ompysslat om välskött ut OCH för att det är så sant som hon säger, man ska verkligen fundera över vad som är viktigt i ens liv, önskar henne all lycka med framtidens äventyr.
 
 
» Livet i veckan
Det var en väldigt härlig vecka, bästa var att få mysa med min nykläckta systerdotter, Allie. Hon är så sockersöt. Har hängt en del på kontoret förstås, pussat på hästarna lite extra och funderat över deras magproblem. Rensat garderoben, läst bok, möblerat om, sett på bio och ätit på resturang med vänner, klippt film och sovit på tok för lite.
 
 
» Veckans funderingar
I veckan har jag funderat på män. Varför de tar sig friheter. Varför mina vänner ska behöva vara rädda när de går hem i mörker. Skrev några rader om det på Instagram om några få saker jag varit med om och fick otrolig respons, visar bara hur viktigt det är att prata om. Jag kan skratta mig lycklig här på backen, så skyddad från hemskheter.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress