Veckan som gått - vecka 10
Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
 
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
I veckan har svärfar börjat skotta spån från "salen", sedan tog svärmor och jag en trevlig förmiddag ihop då vi skottade så det stod härliga till. Tanken var att använda pappas spånsug först men vi har inte riktigt fått till det med den. Så vi har skottat för hand i extra hållbara sopsäckar. Gick bara fint. Två rum är nu helt tömda. I slutet av veckan hade jag plockat bort hälften av tritexskivorna i köket med kofot och Fredrik hade börjat att plocka upp plankgolvet även här. Den gamla plastmattan är nersmulad i sopsäckar och ska inom kort köras till återvinningen. Vi jobbar på, med andra ord.
 
 
 
» Veckans hästaktivitet
Jag har fortsatt att rida Årvak med Fapriola som handhäst vilket är jättekul. Efter en dag på travskolan med deras vältränade, topptrimmade ponnysar så har Fapri fått börja med bootcamp. Hon följer helt enkelt med mig ut på löpturer/pormenader. En morgon ägde promenaden rum innan morgonhöet, och det blev skandal förstår ni, Fapriola fintade mig, hoppade ner i diket och galopperade hem. Kvar stod jag, snopen och full i skratt. Fick snällt gå hem och hämta henne och starta om promenaden. Ja, aldrig har jag tråkigt med min ponny i alla fall. (Bootcampen har hittills resulterat i -5 cm runt ponnykaggen).
 
 
» Veckans tips
Jag har tyvärr inte haft tid att läsa bloggar i veckan, så tråkigt! Passar på att ge mig själv lite länkkärlek så länge;
2. Glädjen i vardagen - Lite spontan kärlek till vårt fina skrutthus
3. Reportage och skogslunk - Så var det bestämt, oktober är min favoritmånad
 
» Livet i veckan
Jag är ä n t l i g e n kry efter min envisa sjuka. Tränar, renoverar, träffar nära och kära, skriver exjobb och är i stallet i en enda röra. Allt har gjorts i en enda andning i veckan; Barnvakt till min systerdotter, stalljour och rakning av Travskolans ponnys med Amalia, skotta spån med svärmor, handla, åka på bilverkstan, skotertävling i grannbyn, mer renovering, tacos och Melodifestival, mer renovering, exjobbsskrivning även på helgen och jobba söndagskvällen på Travskolan. Sedan komma hem efter en allt för hektisk vecka och laga fjällöring med pressad potatis till söndagsmiddag och fortsätta med halloumilasagne, dubbel sats kladdkaka och sedan somna innan huvudet rört kudden. Det blev f ö r mycket i veckan. Som vanligt; för mycket av det goda och svårt att säga nej. Måste, måste lära mig nu.
 
 
» Veckans funderingar
Jag har funderat mycket över våra prioriteringar i veckan. Känns ofta som att vi ställer upp för andra, far och flänger för andras räkning och våra egna projekt blir stressiga och åsidosatta. Så nu ska vi prioritera oss. Oss och backen, vi kommer att dräpa oss annars, och jag vill att livet ska fortsätta att kännas härligt. Bästa vi gjorde i veckan var att gå runt på gården och bestämma samt diskutera vart vi ska ha skotergarage, vart vi ska ha bilarna, vart hönsen kanske får bo, vart hästarna ska hålla till och hur stor köksträdgård vi helst vill ha. Vi är duktiga på att drömma, det är viktigt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress