Renovering 2017 - Plankgolv del 3
Här står Drömmen ståtlig och fin. Det mest svårfotade huset jag vet, men fint är det. Såsmåningom kommer en skorsten att titta upp ur taket, en fin glasveranda/entre vara byggd, byggställningarna kommer att vara nermonterade och huset färdigmålat. Tur vi har gott om tid på oss.
Som jag nämnt har svärmor och jag skottat spån. Här är vårt blivande sovrum. Nu när allt spån är borta ska också trossbotten bort, sedan ska vi rensa torpargrunden från bråte och lägga ny trossbotten. Det blir helt eller i alla fall delvis nya golvåsar också, för att få rätt "cc", nya golvet är inte lika robust som det gamla, därför måste golvåsarna ligga tätare.
 
Skotta spån är ett jobb "vem som helst" klarar av, det är inte betungande alls förutom att man blir smutsig. Vi använde kläder gamla som skrutt och andningsmask. Sedan fikade vi länge, länge för att kompensera för "skitgörat". 
Inne i köket råder det kaos. Mitt jobb är att få bort alla tapeter i hela huset. Här sitter tapeterna på tritexskivor som måste bändas loss med kofot. 2,80 är det i takhöjd här, jag får balansera på trappstegen på tå för att få kraft till skivorna längst upp, men det går.
Under tiden jag balanserar på stegen har Fredrik slitit ut halva plastmattan. Trägolvet i detta rum är målat med någon dålig, grön färg som flagnat under plstmattan. Det gör inte så mycket då vi ändå ska slipa golven. Planken är breda och fina även här.
En stund senare; all golvmatta borta och hälften av all tapet/tritex.
Vi eldar papp och rent trä som inte går att återanvända, men sorterar förstås ut ex. plast, färg och metall. Fredrik har det kämpigt med en miljöstudent stundtals men jag vill gärna göra rätt för mig. Det blir mycket mer bråte än man kan tänka sig. Det är skönt att vi oftast numer är snabba att sortera i sopsäckar/köra bort det som går. 
 
Några kvartar senare hade F fått såga sönder ett av planken vi ändå inte kunde använda och börjat plocka upp  golv. Vi kämpar på bland spån, plankgolv, bråte och tritex. Vi blir lite starkare för var dag som går och glömmer aldrig bort att stanna upp och pussas i arbetet, extremt viktigt har vi kommit fram till.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress