En snabbspolning genom söndagen
Jag tog ett varv runt gården för ett tag sedan och upptäckte att vi fått oväntat besök i vår bagarstuga. Dessutom visade det sig vara dessa små oinbjudna fyrbenta som förstört vår diskmaskin i lilltorpet, mindre rolig upptäckt. Min underbara mamma skickade en present till mig då, en råttfälla som inte dödar från Västerbottenssåpa. Den är gjord i bokträ och metallen är kopparfärgad, så ofantlig fin. Ska försöka fånga lillvännen som bor i bagarstugan och släppa ut hen långt bort så kanske den blir avskräckt och förstår att den är vräkt. Eller så hittar Knut åt den och får sig ett mellanmål - hursomhelst så har vi nu fyns finaste råttfälla i bagarstugan, bara en sån sak!
I vår bagarstuga har tiden stått stilla. Alla saker och detaljer - så noga utvalda och använda. På våran gård är det bagarstugan jag haft "svårast för", då den är så himla omtyckt av hela familjehögen så den har helt enkelt inte kännt som vår utan mer som att den är till låns. Kanske blir det bättre till våren när det är jag som ska såpskura upp den med rotborste och vädre ut vintern. Kanske blir det bättre när jag eldar och provar baka själv för allra första gången. Vi får ta det lite i taget helt enkelt, och sätta vår egen prägel på vår finaste lilla bagarstuga.
Tankarna har en tendens att flyga iväg när man vandrar runt i lilla stugan. Drömmar om framtidens bakdagar och vilka man vill bjuda hem på hemgjord pizza med tillhörande långbord ute på gräsmattan. Tänker på alla höstar när jag ska stå i förkläde och grädda mjukkaka att stoppa hela frysen full och kunna ge bort i "gå bort present". Drömmer mig bort till den dagen projekten blir mindre på gården och det känns lämpligt att stryka på linoljefärg på bröstningen och spänna upp ny papp på väggarna. Den dagen, den lyckan.
Sedan var det slutfantiserat för mig. Fredrik och elvaåringen vi lånat över helgen (F's systerson) hade gjort eld och snösoffa, de stekte kebab och pitabröd för fullt. Vi fick inviga våra fantastiska muggar och sitta med solen i ansiktet och bara njuta. 
Det är sån lyx att få låna pojkarna ibland. Vi lånade dem båda på lördag eftermiddag för restaurangmiddag, skickade hem den äldre med buss och tog med Viktor till Skåmträsk. Handade godis, såg Melodifestivalen och somnade i ett virrvarr av armar, ben, filtar och kuddar i soffan allihopa. Vi säger det så ofta - vi får passa på, så länge de vill hänga med morbror och hans tjej. Det är inget vi tar för givet. Så blir jag så varm i hjärtat när han frågar "Hur vart du och Fredrik ihop egentligen?" "Ska vi gå till dina hästar?" "HUR kan hästarna STÅ och sova?" "Vad cool Årvar är när han gör tricks" och så vidare, så glad att få hänga med Viktor en stund.
Sedan har det pysslats på här på backen. Äntligen kom lite frön ner i jorden, Knut hjälpte (eller stjälpte) till allt han kunde med småtassarna hans. Chilli, lite blommor, gurka och smultron. Blir mer eftersom. Vi får se vad det blir. Sedan kopplade Fredrik in vår "Köp & Sälj"-fyndade diskmaskin med tillhörande sågspån över hela köket, det snördes ihop en kladdkaka och ett städrejs utan dess like ägde rum innan min "lillkusin" med sambo rullade upp för backen för att få fina gravidmagen fotograferad. Så kul att ses, händer inte ofta alls, hoppas allt går bra med lille knodden i magen och allt som väntar framöver.
 
Nu har det älskade mörkret kramat om backen. Förkyldningen ger sig aldrig och jag är superslut. Ska göra klart vår grekiska pyttipanna med älgkött och pussa på hästarna, sedan ska det sovas så det står härliga till.
 
Hoppas er helg varit lika bedårande härlig som min! (.. och lite kryare än min)
Sari

Vilken härlig helg ni haft! Hoppas din förkylning ger med sig snart.
Här har vi jobbat på farmen. Elektrikern blev klar kl. 20.00 i fredag,
mycket att städa undan efter han. Sen har vi satt lister, monterat dörrar på
köksskåpen och städat än mer. Vet du vad, på tisdag flyttar vi in i huset.
Det är beboeligt nu när köket blir klart, som vi längtat...
Kramar från farmarna på Boheden och en puss från prinsessan.

Svar: Ni är så flitiga! Med farmen, med hästarna, hundarna och jobben på det. Ni gör det så bra. Största kramen till er!
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress