Veckan som gått - vecka 12

Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
I veckan fortsatte vi med tretex, köra bort skrot och ta upp trossbotten. Känns som att det går så sakta nu, vi har bestämt oss att köra mer på veckorna nu när det börjar vara ljust ute. I lördags åkte vi till stan i finvädret och fyllde på med munskydd, tuschpennor och byggsäckar. Sedan samlade vi kataloger om badrum, kök och olika golv samt spatserade runt och diskuterade vitvaror, sten att ha utanför entren, drog handen över trägolv, kakelplattor, fibo tespo och funderade ännu ett varv. Det är så, så, så svårt med gamla timmerhus, vi är så kluvna angående badrummet. Men den klarnar nog med tiden.
 
» Veckans hästaktivitet
Årvar har blivit bra i magen under veckan, men jag har låtit honom stå ändå i några dagar extra. Två veckor nu, kommer bli spännande att skritta igång honom. Av erfarenhet vet jag att han brukar få eld i baken efter en längre vila, haha. Hästarna löser massor med päls, speciellt Fapri. Hon har också varit ut med sin medryttare en sväng, väldigt mysigt ser de ut att ha det.
 
 
» Veckans tips
1. Lördagsbestyr hos Underbaraclara, ser så mysigt ut med skidturen och den varma chokladen.
2. Johanna levererar som vanligt tänkvärda inlägg. Detta om Gina Tricots nya "hållbara" kläder. 
3. Lotta har så fin tvättstuga, tänk att ha en alldelens egen en vacker dag
 
 
» Livet i veckan
Jag har haft en fantastiskt fin vecka. Har haft mina sista heldagar med exjobbet, vi avslutade men en hel dag ute på Skråmträsket med att ta syre- och sedimentprovet. Så passade jag på att bjuda på hamburgare på en av byns fina rastplatser också, så tacksam för all hjälp jag fått. Sedan i torsdags har jag praktik och jag är så lycklig över min plats att jag redan har ont i hjärtat över att den kommer att ta slut i juni. Skulle kunna skriva en hel novell om praktiken men försöker att hålla "karriären" utanför bloggen som ska handla om gården. Har träffat familjerna, sett hockey (slutspelstider), bakat bröd/lagat matlådor och det känns som att tiden går otroligt fort nu, det får gärna sakta ner en smula.
 
» Veckans funderingar
I veckan har jag mest funderat på exjobb och praktik. Framtiden ligger framför fötterna på mig. Så löjligt spännande.

En lördag ur livet bara

Idag har vi haft efterlängtad lördag tillsammans. Imorse åkte vi till stan i plusgradiga vårvädret. Kollade på vitvaror, kakel/klinker, fibo trespo, arbetsskor och handlade munskydd, tuschpennor och byggsäckar. När vi kom hem solade hästarna och hejade på Fredrik när han gjorde upp eld medan jag satt i solväggen med näsan i vädret och fick ett gäng nya fräknar på näsan.
Vi hade varit på byns lanthandel innan. Lättryck i vattenmelon/hallonsmak och en påse marsmallows (med lite annat förstås) följde med hem, så lyxigt, sockrigt eftermiddagsfika.
Vi konstaterade att dagarna vi sysslar med rent livsnjut tillsammans är få. Vi är ofta ute men år varsitt håll och med olika uppdrag och jobb att utföra. Men idag tog vi en stund tillsammans, med lite eld och ett väder som bara går att drömma om. Tänk att den är här nu, våren.
Knut var med. Förstås. Det är han mer eller mindre alltid. Han satt och kurrade en bit från röken. Han ogillar när det blåser i hans långa päls, men vill ändå undersöka om det kanske, möjligen kan finnas något gott till honom.
När vi laddat fikatarmen så satte vi igång i huset, förstås. Känns inte som helg om man inte avverkar några timmar här först nu för tiden. Här har min svärmor och svägerska skottat spån. Så ofantligt tacksam över hjälpen vi fått på senaste. Så obeskrivigt guld värt. A l l a rum är nu urskottade. Nu återstår dammsugning av trossbotten och sedan ska den brytas upp, bytas ut och isoleras på nytt.
Bjuder på en bild på den här tjusiga som förstås ska få fortsätta bo hos oss. Vi tänker att det ska bli någon sorts vedförvaring under också. Så ska jag ha en pinnstol med fårskinn på att, kaffekopp i handen och flanellpyamasbyxor framför brasan och peta in vedträn vid behov. Målbild så det sjunger om det, kan nästan höra spraket från brasan om jag sluter ögonen och tänker efter. Andra bilden är på våra fantastiska dörrfoder vi sparat. Jag tycker oftast att alla kommentaret/tillrop på sociala medier är positiva, men ibland slinker det in någon otrevlig kommentar om att vårt hus är viktigt att bevara och ta hand om. Skulle kunna skriva en hel roman om våra tankar, men just nu lämnar jag det med; här sparas det grejer för fullt. Vi gör allt i vår värld för att renovera detta hus på ett miljömässigt sätt med beprövade metoder och bra material samt förstås ekonomiskt, vi sparar det allra mesta tills den dagen vi ska ta beslut om utseende på just det stället. Dessa foder ska bäras till ladugårdsvinden i väntan på målning och användning om några år...
Mitt i allt står han, han som jag bygger bo med, han jag får grilla marsmallows med och somna intill om kvällarna. Lyckans ost är vad jag är.
 
Sedan har lördagen fortsatt med det ena och det andra... och plötsligt blev det sommartid också. Tänka sig.

Konsten att hitta en ny vardag

Köpt träskor på Tradera, nynnar "Dina färger var blå" av Tommy Nilsson och drömmer mig till att strosa runt ute i daggdrypande gräs om några månader. Bakar bröd, kladdkaka, sockerkaka och muffins, handlat lite kökshanddukar och grytlappar att använda vid bakningen och ett ljus som luktar hemtrevligt. Knut soldyrkar på kökssoffan och Fredrik kommer hem med en fredagsbukett som står strålig ännu på köksbordet. Har känt mig så otillräcklig för alla runt om mig en tid, det är jobbigt att åka på kontoret och skriva exjobb för att komma hem och möta folk som är och jobbar i huset, där jag borde vara. Borde hälsa på hos syskon och svägerskor, engagera mig mer. Men orken finns bara till detta just nu, det är bara slutspurten av skolan och att pyssla om lilla backen som hinns med. Jag har verkligen lärt mig prioritera backen, som jag kämpat med så länge, men istället känner jag mig otillräcklig på de andra planen. Livet är en svår balansgång ibland. Det är jättesvårt att säga nej, för jag hatar att folk bli besviken på mig, och att de tar för givet att man är arg eller ledsen, när jag i själva verket kämpar med att hitta en vardag som gör mig glad med ett tempo som jag orkar med. Jag har stressat och pusslat i tre år för att klara studierna och ha häst samt bli gårdsägare mitt i allt, nu behöver jag försöka landa i mitt framtida liv på hemmaplan och alla utmaningar som väntar framöver. Jag tänker att det kan bli ganska fint, det nya äventyret som stundar.

Veckan som gått - vecka 11

Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
 
 
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Nu börjar veckorna gå ihop för mig. Både för att jag hållit på med exjobb i nio (!!) veckor nu = inga fasta rutiner och så händer det så mycket i livet hela tiden så jag hinner liksom inte sortera ut vilken dag det är. I måndags hade vi byggmöte. Fredrik och jag bjöd på fika och berättade om vad vi ville ha gjort i sommar. En lång lista på ett helt A4, vi hade vi satt stjärnor vid det vi vill prioritera. Kan återkomma om det i ett eget inlägg. Våra pappor + min mamma som var hos oss verkade tycka att planerna var rimliga. Så skönt. Sedan hade svärfar Eskil och Fredrik en kväll ihop då de började riva en vägg och pysslade på. Sedan körde vi arbetsdag i lördags, mina föräldrar, svärfar samt Fredrik och jag. Plankgolvet i köket är nu upplockad, vad jag förstår var det knepigast i början så två golvplank gick åt utav bara farten, men vi har så det räcker ändå. Råstarka svärfar och Fredrik bar bort planken (det är inga lätta pjäser), mamma drog ut spik från plankgolvet i sovrummet, jag skottat spån och fortsatte lite smått med tretexen. Ja alla drog sitt strå till stacken helt enkelt. Vi har också fått besök av rörmokaren, ett värdefullt besök. Tror vi blev både lite klokare och väldigt lättade då hans firma bestämt sig för att ta på sig jobbet i huset. Halleluljah-moment. Så stektes det hamburgare, åts kladdkaka och nougatkaka samt surrades några varv också. Trevligt har vi alltid på våra arbetsdagar.
 
 
» Veckans hästaktivitet
I veckan har Årvak varit dålig i magen. Fapri har varit det från och till. Båda har varit goa och glada och utan feber i alla fall. Tillslut upptäckte jag att hösilaget jäst. Så otroligt klantigt av mig att inte ha kollat upp det tidigare. Så de står på en kur med torrhö för att få ordning på magarna och det verkar hjälpa. Jag har skottat ut tio skottkärror med gammalt hösilage och låtit Årvak vila. Fapri har gått någon promenad/löptur och hennes ena medryttare (8årig, jätteduktig tjej) har varit här och ridit. Fick spendera söndagen på travet med att sela ut Lina på linjen, för att göra en lång historia kort, så har jag lärt känna "hennes familj" genom att de köpte en mycket älskad häst av Göran (som födde upp/ägde Trollfrej förr), Lomita, sedan har jag hakat på när de ska starta här i trakterna och det är så himla kul, tycker så bra både om Jouni och Sari som äger Lina och Lomita och deras fantastiska hästar givetvis. Lina blev första häst utan peng, men avslutade snyggt så det ser lovande ut inför sommarens äventyr. På söndagskvällen var det årsmöte för Burträskbygdens hästförening, jag valde att gå ut styrelsen i år, måste få fokusera mer på backen i år. Men är med på ett hörn genom att jag har hand om Facebooksidan/hemsidan, det var ett givande möte, vi har mindre aktiviteter inplanerade i år men jag tror att alla är genomförbara. Roligast lät Pay and Ride, jag och Årvak måste verkligen komma igång med dressyren igen, det är ju så kul.
 
» Veckans tips
- Den här tjejens klädstil är så fantastisk. Lite tovigt hår, slappa, sköna kläder som sitter bra. Inspiration :)
- Mer kläder; Tycker att Hanna är så fin i denna klänning, jag älskar att bära klänning (främst för att en slipper ha byxor), och önskar att jag var en lika färgglad person som henne (mvh svart, grå, brun, vit, beige-fantasten).
- Sofias inlägg om att sälja deras stora, fina hus tilltalade mig. Både för att gården är så drömmig i sig; växthus, kakelugnar, ljuset, allt ser så ompysslat om välskött ut OCH för att det är så sant som hon säger, man ska verkligen fundera över vad som är viktigt i ens liv, önskar henne all lycka med framtidens äventyr.
 
 
» Livet i veckan
Det var en väldigt härlig vecka, bästa var att få mysa med min nykläckta systerdotter, Allie. Hon är så sockersöt. Har hängt en del på kontoret förstås, pussat på hästarna lite extra och funderat över deras magproblem. Rensat garderoben, läst bok, möblerat om, sett på bio och ätit på resturang med vänner, klippt film och sovit på tok för lite.
 
 
» Veckans funderingar
I veckan har jag funderat på män. Varför de tar sig friheter. Varför mina vänner ska behöva vara rädda när de går hem i mörker. Skrev några rader om det på Instagram om några få saker jag varit med om och fick otrolig respons, visar bara hur viktigt det är att prata om. Jag kan skratta mig lycklig här på backen, så skyddad från hemskheter.

Ljusa morgnar

Uppskattar de ljusa morgnarna som hittat oss. Släpper Årvak lös, han går ett varv och undersöker små grenar som blåst bort från trädet, plogar med mulen i snön och går sakta tillbaka till mig när han är klar. Uppskattar honom så himla mycket, mina drömmars häst.

Renovering 2017 - Plankgolv del 3

Här står Drömmen ståtlig och fin. Det mest svårfotade huset jag vet, men fint är det. Såsmåningom kommer en skorsten att titta upp ur taket, en fin glasveranda/entre vara byggd, byggställningarna kommer att vara nermonterade och huset färdigmålat. Tur vi har gott om tid på oss.
Som jag nämnt har svärmor och jag skottat spån. Här är vårt blivande sovrum. Nu när allt spån är borta ska också trossbotten bort, sedan ska vi rensa torpargrunden från bråte och lägga ny trossbotten. Det blir helt eller i alla fall delvis nya golvåsar också, för att få rätt "cc", nya golvet är inte lika robust som det gamla, därför måste golvåsarna ligga tätare.
 
Skotta spån är ett jobb "vem som helst" klarar av, det är inte betungande alls förutom att man blir smutsig. Vi använde kläder gamla som skrutt och andningsmask. Sedan fikade vi länge, länge för att kompensera för "skitgörat". 
Inne i köket råder det kaos. Mitt jobb är att få bort alla tapeter i hela huset. Här sitter tapeterna på tritexskivor som måste bändas loss med kofot. 2,80 är det i takhöjd här, jag får balansera på trappstegen på tå för att få kraft till skivorna längst upp, men det går.
Under tiden jag balanserar på stegen har Fredrik slitit ut halva plastmattan. Trägolvet i detta rum är målat med någon dålig, grön färg som flagnat under plstmattan. Det gör inte så mycket då vi ändå ska slipa golven. Planken är breda och fina även här.
En stund senare; all golvmatta borta och hälften av all tapet/tritex.
Vi eldar papp och rent trä som inte går att återanvända, men sorterar förstås ut ex. plast, färg och metall. Fredrik har det kämpigt med en miljöstudent stundtals men jag vill gärna göra rätt för mig. Det blir mycket mer bråte än man kan tänka sig. Det är skönt att vi oftast numer är snabba att sortera i sopsäckar/köra bort det som går. 
 
Några kvartar senare hade F fått såga sönder ett av planken vi ändå inte kunde använda och börjat plocka upp  golv. Vi kämpar på bland spån, plankgolv, bråte och tritex. Vi blir lite starkare för var dag som går och glömmer aldrig bort att stanna upp och pussas i arbetet, extremt viktigt har vi kommit fram till.
 

Veckan som gått - vecka 10

Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
 
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
I veckan har svärfar börjat skotta spån från "salen", sedan tog svärmor och jag en trevlig förmiddag ihop då vi skottade så det stod härliga till. Tanken var att använda pappas spånsug först men vi har inte riktigt fått till det med den. Så vi har skottat för hand i extra hållbara sopsäckar. Gick bara fint. Två rum är nu helt tömda. I slutet av veckan hade jag plockat bort hälften av tritexskivorna i köket med kofot och Fredrik hade börjat att plocka upp plankgolvet även här. Den gamla plastmattan är nersmulad i sopsäckar och ska inom kort köras till återvinningen. Vi jobbar på, med andra ord.
 
 
 
» Veckans hästaktivitet
Jag har fortsatt att rida Årvak med Fapriola som handhäst vilket är jättekul. Efter en dag på travskolan med deras vältränade, topptrimmade ponnysar så har Fapri fått börja med bootcamp. Hon följer helt enkelt med mig ut på löpturer/pormenader. En morgon ägde promenaden rum innan morgonhöet, och det blev skandal förstår ni, Fapriola fintade mig, hoppade ner i diket och galopperade hem. Kvar stod jag, snopen och full i skratt. Fick snällt gå hem och hämta henne och starta om promenaden. Ja, aldrig har jag tråkigt med min ponny i alla fall. (Bootcampen har hittills resulterat i -5 cm runt ponnykaggen).
 
 
» Veckans tips
Jag har tyvärr inte haft tid att läsa bloggar i veckan, så tråkigt! Passar på att ge mig själv lite länkkärlek så länge;
2. Glädjen i vardagen - Lite spontan kärlek till vårt fina skrutthus
3. Reportage och skogslunk - Så var det bestämt, oktober är min favoritmånad
 
» Livet i veckan
Jag är ä n t l i g e n kry efter min envisa sjuka. Tränar, renoverar, träffar nära och kära, skriver exjobb och är i stallet i en enda röra. Allt har gjorts i en enda andning i veckan; Barnvakt till min systerdotter, stalljour och rakning av Travskolans ponnys med Amalia, skotta spån med svärmor, handla, åka på bilverkstan, skotertävling i grannbyn, mer renovering, tacos och Melodifestival, mer renovering, exjobbsskrivning även på helgen och jobba söndagskvällen på Travskolan. Sedan komma hem efter en allt för hektisk vecka och laga fjällöring med pressad potatis till söndagsmiddag och fortsätta med halloumilasagne, dubbel sats kladdkaka och sedan somna innan huvudet rört kudden. Det blev f ö r mycket i veckan. Som vanligt; för mycket av det goda och svårt att säga nej. Måste, måste lära mig nu.
 
 
» Veckans funderingar
Jag har funderat mycket över våra prioriteringar i veckan. Känns ofta som att vi ställer upp för andra, far och flänger för andras räkning och våra egna projekt blir stressiga och åsidosatta. Så nu ska vi prioritera oss. Oss och backen, vi kommer att dräpa oss annars, och jag vill att livet ska fortsätta att kännas härligt. Bästa vi gjorde i veckan var att gå runt på gården och bestämma samt diskutera vart vi ska ha skotergarage, vart vi ska ha bilarna, vart hönsen kanske får bo, vart hästarna ska hålla till och hur stor köksträdgård vi helst vill ha. Vi är duktiga på att drömma, det är viktigt.

En fin helg som gick i ett

En hel helg har vi snart lämnat bakom oss. Den har varit så fin. Innehållit lite för mycket som vanligt, känner mig inte det minsta utvilad trots åtta timmars sömn om nätterna. 
 
» När det är fredag och jag spatserar hem från kontoret efter några effektiva timmar med lyxig matkasse i handen; räkor, majonäs och rostmackor, blir tillsammans bästa snabba fredagsmiddagen
 
» Att rida under fullmånen med båda hästarna, skrattar högt ut i mörkret när vi galopperar i djupsnön och hästarnas öron är spetsade allt vad som bara går.
 
» Att dagen efter rida med världens bästa tjej, prata om hästar, hästar, hästar och glädjas över att vi båda nu äger varsin drömhäst. Varsin drömhäst som vi dessutom har vi samma by, så vi kan ses närsomhelst och ta en ridtur tillsammans. Och skratta, och prata häst, häst, häst. Mår så bra med henne <3.
 
» När vi susar fram på skotern och jag trycker mitt öra mot hans flanellskjortejacka, där innanför baknar hans hjärta och vidgas hans lungor. På en raksträcka knytar han in sin ena hand mellan mina som jag håller runt hans midja och jag känner mig som sexton år. Så himla kär, vill bara vara under skinnet på honom.
 
» När jag mockat i stallet, sopat undan spånet i stallgången, hängt undan nya inköpen från hästaffären och var sak har sin plats, då njuter jag. När vattnet är påfyllt, hästarna äter frukost och skottkärran är tömt. Fy vad livet med häst kan vara härligt.
 
» Att göra vegansk chokladbananglass och jordgubbar i träningstights efter en löptur med Fapriola. Så oerhört hurtigt och härligt efteråt.
 
- När vi renoverar vår drömhus tillsammans och pratar om framtiden, diskuterar tak, kysser varandra mot timmerväggarna och hjälps åt med vårt framtida hem.
 
» Att åka iväg och jobba en sketen liten timme på världens bästa extrajobb. Bland barn och ponnier är det lätt att må bra helt enkelt.
 
» När man sitter i snålblåst och kollar skotertävling men trivs för hela extrafamiljen är där, svärmor har med en stor filt och jag vet att Han njuter av sånthär. 
 
» Att njuta av söndagskväll som ändå är bästa kvällen; baka dubbel sats kladdkaka till kommande renoveringsdagar, göra öring i ungen med pressad potatis och massor av smör, avsluta det hela med dubbela portioner vegetariska halloumilasagne, fy vad jag älskar att laga mat.
 
» Att få spontanbesök av mamma och pappa <3
 
» Att äta tacos och de Melodifestivalen med svärfar och ena svägerskan. Så guld värd kväll. Så fint att få komma och se TV ibland, vi har saknat TV-antenn sedan 2014.
 
» Att se första gurkplankan titta upp ur jorden, hej hej herr gurka!
 
» Att mötas av snö som rasat ner framför hela himla ladugården. Sucka s t o r t sedan bara ta tag i spaden och börja skotta. Och komma på sig själv med att stå och nynna och le tillslut. Sånt jobbigt är mycket roligare att göra när gården är ens egen.
 
» Att ha ännu en helg att stoppa långt in i hjärtat. Den gick i ett, ser fram emot en lugnare vecka på backen och förhoppningsvis ett kärt återseende med en kär fyrbent till helgen, håller alla mina tummar.
 
- Har känt mig så grå, så grå senate veckan. Men jag känner det inom hela mig - jag lever så det bubblar i mig.

Bästa sortens minipersonbesök på backen

I måndags var en dag jag riktigt längtat efter. Min äldsta storasyster skjutsade nämligen ut min systerdotter till oss på backen. Hon hade somnat i bilen så jag fick väcka upp henne med att stryka henne på kinden, hon vaknade, tittade sig omkring och ett jätteleende spred sig i hennes ansikte. Hjärtat smälte, och sedan blev det full rulle för att hinna allt vi tänkt. Inom fem minuter hade hon klätt av sig till trosor, hoppat i Elsa-klänningen och skulle hålla Frost-konsert för mig och Knut. Hon tryckte han var knäpp som låg på rygg och kollade på henne faschinerat medan hon dansade och sjön (på engelska!). Sen satte vi igång och baka chokladbollar så det stod härliga till.
Hon höll på att längta ihjäl sig efter Fredrik (han jobbade eftermiddag) och sa hela tiden "alltså, han är så snäll!!" och "jag längtar tills imorgon då är FREDRIK hemma". Älskade lilla skrutt, om hon förstod vilken glädjespridare hon är.
Jag samlade mosterspoäng genom att ha handlat hem massor med morötter (till hästarna) och sån lyx som festis och småyoghurts, lite sockerstinn stundtals men en kan ju inte låta bli att mata lillhjärtat med chokladbollar som hon rullat så bedårande gulligt. Så såg vi tecknad film, var ute och åkte spark, plumsade i snö, byggde ett snöhus med fönster och somnade tätt, tätt intill varandra i "storsängen" redan halv nio.
Nästa morgon var vi uppe tidigt. Åt frukost och planerade dagen. Ridtur och en till frostkonsert sa hon bestämt. Denna gång fick Fredrik också vara publik.
Men först lite mer tecknat medan jag stökade bort. Knut han vaktade henne från första Frostkonserten tills hon åkte hem. Svassade efter henne och höll koll, lajvade storebror mao.
Så efter ridturen blev det mys i hästhagen. Hon vågar stryka Årvak helt själv nu, och länge. Så imponerad, både att hon anammat mitt hästintresse så fort och självklart, och så denna otroliga häst. Första gången han träffade henne skenade han längst bort i hagen och hade panik över vilken minimänniska vi fått till gården. Idag - så självklart snäll och förståndig, tålmodig och njuter av hennes uppmärksamhet.
Tror att de förstår varandra mer än väl - det säger denna bild i alla fall. Så mysigt att ha en liten fyraochetthalftårig hjälpreda för ett dygn. Är så glad att mina dagar i Umeå är över, nu ska det finnas mer tid för mostersmys och "sova över"-tid. Enda invändningen hon hade var att hon inte fick stanna i två nätter till, älskade skrutt.

och jag saknar honom

2011-11-17
skrev jag; "Vad skulle jag gjort utan hans muskulösa hals att krama om kvällarna? Vad skulle jag gjort utan hans lena tunga som slickar mina frusna händer till liv varje morgon? Vad skulle jag gjort utan hans breda rygg som tar mig vart jag än ber honom? Vad skulle jag gjort utan alla skratt och leenden han sätter på mina läppar?

Det här är så mycket mer än en häst för mig."
 
2010-05-06
skrev jag; "Vad som än händer, kommer jag aldrig att lämna dej"
 
Saknaden är så enorm. Jag är så dålig på att leva utan honom. Tänk om jag bara kunde få en enda dag till att kramas, få händera slickade och rida en sväng vart som helst. Trollfrej var så mycket mer än en häst, han höll mig på rätt spår genom min tonårsperiod, han har lärt mig att ta ansvar, spara pengar och fått mig att älska naturen. När jag var sjutton blev min pappa sjuk i cancer och Trollfrej tog mig genom den mörka tiden fylld av ångest. Efter det fruktansvärda året 2009 tänkte jag att jag inte kunde leva utan honom, att det var tack vare honom jag stod på benen. Idag har jag fått leva utan honom i snart sju månader och jag frågar mig fortfarnde hur jag står på benen varje morgon. Jag lämnade honom aldrig, till sista andetaget så stod jag bredvid min bästa vän, det kändes så orättvst att måsta ta ett beslut om avlivning när jag såg honom som min allra bästa kompis och så mycket mer än en häst. Och jag saknar honom som om jag saknade en bit av mig själv. och jag saknar honom, och jag saknar honom, och jag saknar honom. och det blir aldrig bättre.
 
 
 
Visa fler inlägg