Renovering 2017 - Målning av fasad
Idag efter jobbat hoppade jag i snickarbyxorna, kopplade in elen till lyften och satte igång att måla första varvet toppfärg på sista gaveln.
Trots tre år på måleri och att hundratals liter färg förbrukats på gårdens byggnader så kan jag inte låta bli att söla.
Jag tycker att det är ganska rogivande att måla. Vi har valt en täcklasyr från Nordsjö (s 0502-y), vi är supernöjda med hur det ser ut och dessutom är den väldigt lättmålad.
Jag började längst upp och arbetade mig neråt. Längst upp på gaveln kommer vi att ta stege och måla från.
Jag tror inte att jag visat denna vinkel på huset förr. Det är gaveln som vetter ut mot ängarna och helt magisk utsikt. Därför har vi planerat för ett fyra meter långt panoramafönster ut från vardagsrummet! Det kommer att bli så himla mäktigt, fönstret ligger inne i huset och väntar på att bli ihopmonterat.
Drömmen i skrivande stund. Med byggställningar och målarfärg lite här och var. Sakta men säkert växer det fram.
Annars då? Fredrik fortsatte arbetet med att byta ut golvåsarna i huset. Han har gjort drygt hälften av nedervåningen. Han är fantastiskt duktig.
 
Knut har som vanligt sprungrit runt och lekt i potatislandet och rejsat över gårsplanen samt klättrat i träd. Aldrig har han tråkigt.
Hästarna har fått beta hela kvällen. Jag vänjer in dem sakta. Tycker att deras beteshage ner till sjön är så mysig. Snart kommer sommargästerna med <3.
En lugn arbetskväll på backen med andra ord. Lite målning här, lite balkar där. Djuren njuter i kvällssolen och jag ska välja ut de sista bilderna till min fotoutställning och skicka iväg på framkallning. Så mycket som händer nu, är så lycklig och glad över livet.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress