När vi kalasade på backen.
Igår var det lördag och vi hade bjudit in på kalas på backen. Vi hade så mycket att fira. Fredrik som blivit tjugofem och jag som tagit min efterlängtade examen. Vi bjöd in våra familjer och startade morgonen med städkaos, matlagningskaos, skura altanenkaos och allmänt kaos. Men det var mödan värt, för vilket kalas vi fick till!
Jag gjorde en somrig buffe på allt som är gott. Som sallad med rödlök och gula tomater
Somriga fruktspett
Världens godaste vattenmelonsallad med koriander. Jag tycker att den är så vansinnigt god.
Sedan var det ju förstås foccacian jag pratat så varmt om. Kallskuret älgkött och nötkött. Kall potatissallad med ärtskidor, lax/avokadosnittar, beasås (inte så hemgjord men) och oliver, med kärnor förstås.
Fjorton stycken var vi som mumsade och åt. Så himla mysigt att ha (näst intill) alla samlade. Med små och stora syskonbarn, våra systrar och våra fantastiska föräldrar. Allihopa samlade på backen, så ljuvligt.
Självklart skulle vår glädjespridare vara med. Ligga invid syrénen under paketöppning och försiktigt hoppa upp bredvid min mamma under lunchen och få smaka lite älgkött med beasås.
Sedan blev det brownie med chokladkräm på samt morotskaka med limeglasyr. Min systerdotter på fyra, snart hem år ropade förskräckt "Men vart är tårtan då? Det är ju inget kalas utan tårta", men konstaterade sedan nöjt att kakorna dög de med.
Världens bästa numera tjugofemåring. Så fin att det gör lite ont.
 
När kalasmaten var uppäten så skulle hästarna klappas förstås. Så glad att ha fostrat en liten, liten hästtjej.
Så glad att Fapri börjar komma och hälsa på våra gäster. Bästa ponnyn i världen.
Min yngsta systerdotter, Allie, fick göra sitt första hästmöte.
Hade så tur att denna lilla solstråle också ville komma på kalaset. Fredriks yngsta systerson, Ebbe.
För några månader sedan stod vi här på skaren och fotograferade bebismagen. Nu är min syster mamma, det är nästan för stort för att kunna ta in <3.
Så fick de små stifta bekantskap. Så sockersött.
Så avslutade vi kalaset. Med mätta magar och så mycket kärlek i luften att jag nästan blev gråtig. Fick så fantastiskt fina presenter också, men bäst av allt. Att få samla (näst intill) alla på backen och ha det mysigt.
 
Tack till er alla som gjort det möjligt för mig att studera i Umeå. Med utfodring av hästar, snöskottning, skjutsning, mockning. Och framför allt alla peppande tillrop, sms och stöttande kramar. Äntligen är jag i hamn.
Emmeli

Å så underbart!! Hela alltet. Så bra jobbat!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress