Arbetssöndag på backen

Publicerad 2017-06-12 21:06:46 i Renovering - Drömmenhuset,

Igår var det söndag och äntligen fick vi ihop till en åttatimmarsnatt. Så himla skönt. Matade hästarna under den ljusgrå junihimlen i bara shorts. Stånkade fram påsar med jord och tjusiga krukor från vårt utedass. Det låter helknäppt men det har helt enkelt byggts om till hundkoja och därefter använts som kruk-förråd. Så ett gäng terrakottakrukor från dasset kånkades alltså fram. Det vankade arbetsdag på backen!
Innan förstärkningen kom så gjorde vi sommarfint på altanen. Måste visa hela sen. Blev så hemtrevligt. Här står min älskade Mårbacka jag fått av min bonusfamilj. (Tack och återigen tack för all uppvaktning, hoppas denna goding ska trivas på backen).
Sedan drog vi igång. Mamma och pappa kom med min systerdotter iklädd prinsessklänning för en hjälpande hand. Svärfar kom på fyrhjuligen, sedan blev det jobb.
Jag oljande ändträet på den stående panelen, hjälpte pappa med knutbrädor och började skotta spån från övervåningen.
Fredrik och hans pappa satte klart alla golvåsar i det som ska bli toalett, tvättstuga och kontor/bibliotek. Här syns också förnstret som vi flyttade för att få in toalett och tvättstuga på ett fint vis.
De jobbar så metodiskt. Starka som oxar, envisa och lugna. Aldrig en svordom eller några dumheter, bara hårt arbete. Jag tänker mig att de trivs så, tillsammans, bland tumstockar, golvåsar och skruvdragare. Far och son.
Pappa satte fast knutbrädorna, Fredrik fick klättra allra högst upp. Han är inte ens lite höjdrädd den här mannen. Sen kom snällaste pappa tillbaka idag och kapade dem i rätt längd och nu är det så himla fint, kan inte förstå att detta är VÅRT hus. 
Sedan hojtade Aisha att hon var hungrig. Mormor fixade frukt, nötter, skorpor, kakor och kaffe.
Så styrde hon upp picknick. Den finaste lilla flickan jag vet.
Arbetsdag i all ära. Men lite Aishamys hinner man alltid med. Tycker hon är så ljuvlig som dyker upp i prinsessklänning och lackskor när det vankas arbetsdag på landet. Hon går sin egen väg <3.
Så swishade dagen vidare och medan mamma/mormor skjutsade hem lilla loppan så fick hon stanna av och handla skräpmat. Under tiden hann F och pappa sätta galler på ladugårdens och bagarstugans skorstenar. Kajorna är besvärliga med oss och bygger igen ventilationen.
Så var ännu en arbetsdag i drömmen avklarad. En dag närmare inflytt. Kan inte förstå att vi får sån värdefull hjälp. Även om vi försöker jobba massor själva så får vi så goda tips och värdefull hjälp på vägen. Kommer vara så evigt tacksam till våra föräldrar som gör detta möjligt. 
 
Vissa tror att våra föräldrar i princip bor här och bygger åt oss. Men vi gör allt i vår värld för att lära oss mer och mer och bli mer och mer självständiga. Så tacksamma för hjälpen vi får och så glada att vi, Fredrik och jag, kan hålla på så mycket det bara går själva också. Det går knappt att tänka tanken, men om något ynka litete år så kommer vi bor där inne, bland timmerväggar, pankgolv och mårbackapelargonier.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Emmeli/Lillafrun

Publicerad 2017-06-12 23:17:36

Ni är så himla duktiga och gör så fint! Och orden du använder för att beskriva far-och-son-grejen, stämmer så hutlöst bra in på även min man och min Svärfar. Det där lugna, metodiska (som jag inte fattar någonting av ;)).

Heja er! Ni jobbar på så bra!

KRAM

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela