Renovering 2017 - Plankgolv del 5
 
Idag packade jag picknickkrogen med kakan, muggar, kokkaffe, hemkokt rabarbersaft och glass. Sedan stövlade jag över åkern till grannarna där Fredrik och hans pappa höll till. Vår ena granne Pelle hade lovat oss att hjälpta till med sågning av golv.
 
Eftersom vi ska ha golvvärme och nyproducerade golv på undervåningen (det golvet måste ha en viss tjocklek) så har vi valt att plocka upp de breda golvplankrona som legat på nedervåningen och ska ha de i vardagsrummet uppe vilket är ungefär 1/4 av huset. Vi började i vintras med att plocka upp golven, de var narade och fastspikade i golvåsarna. Fredrik jobbade på med att dra ut spik, märka och lyfta planken. När det var gjort flyttades de till ladugårdens övervåning där de fått ligga. Tidigare i sommar flyttades planken till vår granne och en dag för sågning bokades in. De var tre man som hjälptes till med lyftning, sågning och agera "tygnd" på planket (som Fredrik gör på bilden ovan). Planken blev så ljuvligt fina. Tanken är att den sågade sidan ska vara ner mot golvåsarna för att de ska ha en plan yta. 
 
Nu ligger golvet i höladan och väntar på att lyftas in i huset. Vi kommer att ta det genom öppningen till panoramafönstret. Så småningom ska golvet läggas, slipas och behandlas med någon snäll såpa eller olja (inte riktigt bestämt ännu) så de blir mjuka.
 
Det känns verkligen bra att bevara dessa golv. Planken är så rejäla och magiskt fina, något liknanade hade vi aldrig hittat nytt. Vi bestämde oss väldigt fort för att behålla golven och även om de inte fungerar att ha på golvvärmen nere så är vi väldigt glada att de kommer att pryda vårt blivande vardagsrum. Det känns så himla stort att ha börjat med husets insida!
Nathalie

Åhh såna riktiga trä golv är så fina. Min bror håller på att renovera sitt hus som han nyligen har köpt och det kommer bli så snyggt när det är färdigt. Golvet han slipade och "lutade", det blev så snyggt!!

Längtar att få se erat när det är färdigt, kul att följa erat hus projekt =)

Svar: Åh vilket bra tips med lutning, ser magiskt ut! Så himla svårt att bestämma sådant :)
Ja vi längtar också, ska dokumentera det så väl det bara går :)
Isabell Lundberg

Emmeli

Wow, så mysigt, inspirerande och bara helt underbart!! Heja er så fint ni gör! Kram och sköna dagar till dig!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress