Att vara nervös inför träningshelg och ha planerat ingenting
Hujeda mig. Nu har det varit sådär hektiskt igen. När allt ska hinnas med och det känns som att inget hinns med. Men så blev det torsdag och jag hann rida ordentligt innan vi packade in oss i bilen, åkte till svägerskans sommarstuga och bara andades. Surrade över ett gäng fikabröd med tända ljus. Fredrik spelade tv-spel med sin systerson och jag fick kvalitetstid med min svägerska. Så värdefullt. De har det få fint i stora lilla stugan med magisk sjöutsikt. Där kan själen vila. Det är så mysigt att ha dem i byn, höra hur svägerskan nynnar på någon sommardänga inne i köket medan hon gör fika och bara vila ögonen på naturen utanför de stora, handblåsta fönsterrutorna.
 
Men kroppen får inte riktigt ro, den är lite för nervös. På lördag packar jag in höpåsar, en spånbal, lite borstar och eventuellt sadeln och åker iväg med Årvak på kurs. Har aldrig gjort något liknande förut. Jag är så h i m l a nervös. För våra turer hittills har inte direkt varit några halleluljah-moments. Vår första tripp 2015 slutade med att han slog huvudet i transporten och blev både åkrädd och kanske lite "åka bort"-rädd. Efter det har det tagit två timmar att lasta ibland. Ibland har det varit väldigt kaosiga tripper där han inte fått någon ro alls medan andra gånger har det gått riktigt bra. Vi har provat allt för att få hoom att varva ner och vilja gå på transporten. Ibland stänger hjärnan av och kvar blir vara 600 kg muskler att hantera. Ryser av tanken över att det skulle kunna hända något allvarligt. MEN herregud vad nära vi kommit varandra senaste året, och sedan dess har vi ju faktiskt inte åkt en endaste meter med transporten. Så jag hoppas att denna nerv-sjuka är onödvändig.
 
Hursom helst. Jag ser fram emot en helg fylld med Natural Horsemanship-inspiration och massor med nya kunskaper och knep att använda. Jag är så himla stolt över hur långt vi kommit och hur jäkla fin häst jag har. Nu behöver vi bara åka iväg ofta, ofta för att få in rutinen. Allt hänger på mig. Är matte trygg så är hästen också trygg, det tror jag verkligen. Så - framför oss: en nyttig träningshelg någon mil bort. Så passande att mamma och pappa bor i samma by. Så jag kan avsluta ena träningsdagen med hängmatta, bok, en kall öl och badtunna med mina favoritföräldrar. Cykla fort, fort till stallet och kvällsfodra och njuta av en semesterhelg från allt annat. Det ska bli så himla roligt, och nyttigt.
 
Annars händer det så mycket annat också. Jag tar bilder precis varenda dag som jag inte hinner med att publicera eller lägga ut. Det är så mycket när jag försöker klämma in sommaraktiviteter varenda dag. Men på måndag står det med versaler i kalendern "BOKA INTE UPP NÅGOT, VARVA NER OCH NJUT". Så nu ser jag fram emot tid hemma, på gården. Det kommer jag att behöva.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress