Att komma hem från (dröm)jobb
Bilen rullar upp för backen, jag har tagit fart, frikopplat och rullar hela vägen upp. Lägger i tvåan och gasar till över krönet till garaget. Golvet är slitet och sviktar under bilens tyngd. Slår av motorn, hör tystnaden. Samlar ihop väskor, fikakasse och telefonladdare. Kommer in i lilltorpet. Det står disk på diskbänken, kläder ligger i kökssoffan och posthögen är redig. Men jag är mest nöjd över att var hemma och ha en oplanerad långhelg framför mig. Hivar ut hinken med matrester och startar en diskmaskin av bara farten. Kastar av mig varseltröjan och fältbyxorna och klär mig i hemmakläder. Ser allt som behöver göras men blir inte stressad, bara glad att få var här och påta på.
 
Jag har tillbringat två dagar med jobb uppe i fjällvärlden. Det är en ynnest att få åka dit på jobb, jag trivs så bra med det jag gör. Jag blev inbjuden till en gammal man och hans fru igår, vi drack nattsvart kokkaffe och åt läfsa, ett norskt bakverk med kanel och socker. Pratade älgjakt, husbyggen, miljöarbete och recept på hemgjorda köttbullar. Frun i huset hade precis rullat ett gäng köttbullar av älgkött med rostad lök i och på köksbordet fanns alla ingredienser till rulltårta. Hon sa att nu när hon blivit gammal virkade hon "diskslarvor" (disktrasor) och satt mest och kollade på sonens får som höll hus i en stor, kuperad hage utanför huset. Innan jag åkte ut på jobb igen visade hon bilder på sina barnbarn och sa "synd du följ' med nån redan, annars had' ja' para' ihop de' me' nån av barnbarna' mine. De är tjugofyra och tjugosju, fina pajka'." Jag blev varm i hela kroppen. Tänkte att om femtio år är det där nog jag. Så åkte jag ut i regnet och jobbade vidare på drömjobbet.
 
Men nu är jag hemma. Har avnjutit en kopp snabbkaffe på bron (farstukvisten) och borstat av hästarna, matat med fjolårshö och morötter. Få sitta där och filosofera är så värdefullt. Reder ut så mycket grubblerier. Det har hänt så mycket på backen senaste tiden och mycket är på gång. Måste skrämma liv i bloggen nu, så ni får hänga med på allt kul som händer. 
 
...Men först, en lång, oplanerad helg på backen. Det kan inte bli bättre än så.
Ramona

Vad härligt med en kopp kaffe på farstukvisten :) Har blivit alldeles för några sådana här i sommar.
Tycker det är så spännande att få följa er under resan <3

Svar: Åh tack så jättemycket. Ska försöka uppdatera oftare om vår resa :)
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress