Arbetshelg på backen
Min härliga helgkänsla infann sig redan på torsdagen när huset var nystädat, nyskurat, tvättmaskinen och diskmaskinen gick för fullt och Knut bara njöt av friden hemma.
Jag fick äntligen (efter att jag sagt åt mig själv på skarpen) tid till att ta hand om backen. Trimmade runt alla byggnader i ett nafs.
Det blev fredag och jag hade tre timmars övertid att ta ut lagom till helgen. Jag tråcklade av mig fältbyxor, varseltröja och tankade upp jobbilen inför nästa veckas äventyr och krängde på mig randiga favoritklänningen och åkte på affären. Handlade hem allt jag kunde komma på som var gott och åkte hem till lugna backen.
 
Fredrik och jag tog en tupplur i soffan med armar och ben virade runt varandra. Vaknade upp ett ögonblick senare och packade iordning grepar och räfsor. Fredrik hämtade traktor med hövagn och jag tog crossen ner till hässjan. Så satte vi igång. Han och jag. Vi jobbade metodiskt och efteråt var vi svimfärdiga av hunger och värmen. Precis när Fredrik parkerat vagnen under tak och tänt grillen så öppnade sig himlen.

Så njöt vi av att ha helg och arbetshelg framför oss.
Till middag grillade vi högrev från svärfars gård. Plockade in minsta näven med persilja och några av tomaterna som blivit mogna. Blir glad för det lilla vi får att njuta av nu och då från odlingarna. I framtiden tänker vi större och mer, men just här och nu - mycket glad över minsta näven persilja och tre klarröda tomater.
Det blev lördag och ställningarna flyttades från ena gaveln till den andra. Nu är denna gavel färdigmålad på 10-15 år. Lyften ska återlämnas till ägaren och gräset runt huset ska klippas och lite skrot bakom huset ska sorteras och sedan ska förstås panoramafönstret in här också. Magiskt kommer det att bli.
På lördagen var våra föräldrar här och hjälpte till. Flyttade ställningar, skottade spån, körde spån till återvinningen och målade. Så fikade vi och åt svärmors goda pajer. Skrattade och pratade och hade kul utimellan. Riktigt mysigt om jag får säga det själv. Jag hade bakat sockerkaka med kakao. Mamma kom med chokladbollar och daimsnittar. Vi hade det himla fint med andra ord.
På första parkett låg Klara, vår lånehund, och hejade på.
Så målade vi gavel nummer två. Mamma och jag, sedan kom svärmor ut från spånskottningen och när våra höjdspärrarsatte stopp kom Fredrik - han är inte rädd mycket. Så blev gaveln klar. 
Sedan påbörjades sommarstädningen av stallet och vi höll på till tio om kvällen, då var det fortfarande varmt ute.
 
Sedan följde söndagen med mera målning, mera familjehäng och mera god mat och fika.
 
 
...
Jag känner att jag har noll skriv- och fotoflow, men ville bara titta in och visa en glimt av allt som händer på backen.
Höns på prov
Dessa dagar med fullt upp. De fylldes inte med några tråkigheter precis. Jag fick nämligen äran att pyssla om grannarnas djur under några dagar. Grannflickorna gav mig allvarliga instruktioner, hamstern skulle ha 3/4 fylld matskål, varken mer eller mindre, och kaninen Bosse skulle ha olika blad från gräsmattan, så det så. Själva skötningen var så himla mysig. Sprang ner över åkern på morgonen, fort, fort så hjärtat dunkade och blodet rusade runt i kroppen på mig när jag kom fram. Öppnade dörren till hönsen och hade orimligt stort leende när jag stod med blodsmak i munnen och kastade ut kornkross över hönsgården. Hönsdrömmen alltså.
 
På kvällarna var det som att vara på skattjakt. Hade hönsen lagt ägg? Hur många? Var de ljummet bruna eller med mörkare prickar? Jag satt i hönsgården och bara tittade på hur hönsflocken fungerade. Drömde mig bort till min egna flock. Suckade högt över att jag fick lov att fylla matskålen en sista gång och sedan stänga dörren för att gå hem. Så nu går tankarna på högvarv. Vart ska hönshuset vara, hur stort ska det vara och hur i hela friden gör man för att bygga ett? Hur svårt kan det vara?
 
Så var det igång igen, hönsdrömmeriet.
(Bjuder på några bilder på kaninen Bosse också, så söt!)
Att ha fullt upp ... jämt
Det känns lite som att sommaren går lite för fort nu. Jag jobbar på dagarna och om kvällarna ska alla semesteraktiviteter hinnas med. Senaste tiden har jag varit på bio, konsert, häst-kurs med Årvar, sovit hos mina föräldrar (händer aldrig, så hör och häpna!), jobbat borta, varit höns-, kanin-, hamster- och hundvakt, hämtat hem fyrbenta sommarlovsgäster som flyttat in i hästarnas beteshage, hälsat på i svägerskans sommarstuga, ätit på kaféet, träffat barndomsvänner, hälsat på min fina förskolefröken, hässjat hö och hunnit med ungefär allt mellan himmel och jord utom livet på backen.
 
Det är väldigt frustrerande när jag vill lägga timme efter timme på huset och gården. Jag måste tvätta fönstren, plantera om blommor, trimma runt huset, sommarstäda stallet, skotta sågspån och läsa ut boken jag håller på med. Men ändå så bokas dag efter dag upp med saker som visserligen är jätteroliga men gör att jag inte kan prioritera det som ska göras här hemma. I måndags hade jag skrivit i kalendern att jag inte får boka in mer nu. Så det ska jag hålla fast vid. Spontana fikastunder med nära och kära, semestra i närområdet och våra kommande semestertrippar kommer också att få plats i livet men just nu måste jag skala ner och prioritera.
 
Det är så skönt att ha bloggen, för att ventilera. Jag vet att ni är många som läser, men det känns så definitivt att skriver ner känslorna. Så brukar det kännas bra i magen efteråt, som när man var liten och grät hos mamma. Jag har haft en så otroligt social och händelserik sommar. Men just nu välkomnar jag dagarna framöver; dagar med bra väderlek och inget alls skrivet i kalendern. Kanske hinner jag till och med ha lite långtråkigt någon liten stund framöver. Det vore skönt.
 
 
 
...
Jag har lovat mig själv en bloggstund om kvällarna nu. Livet har varit lite hit och dit och jag har inte haft lust att skriva om allt som händer och lämnat kameran hemma en hel del senaste tiden. Jag vet att jag inte behöver förklara mig - men återigen, så skönt att ventilera och bestämma med mig själv, att det får vara såhär från och med nu (punkt slut) - mindre rällande och mer tid för långtråkiga saker som att skura fönster och trimma gräs. Oh vad jag längtat.