Drömmen om Drömmen
Jag har alltid tyckt att det stora huset på gården med avskavt falurödfärg och ledsna gamla fönster har varit så charmigt. På utsidan har det sett så trött, trött ut men på insidan har det fullkomligt blomstrat. "Drömmenhuset" som jag så fint kallar det på sociala medier är vårt livsprojekt, det tar upp en stor del av vår lediga tid och mycket av min tankeverksamhet går till takutsprång, golvvärme och kakel. I dagsläget har vi renoverat i ett och ett halft år med största fokuset på sommarhalvåret. Det känns så självklart att vi renoverar detta fantastiska hus att jag nästan glömmer att det inte ens var vårt för två år sedan.
 
Här kan jag gå runt hur länge som helst och dra händerna över trägolven, pilla på gammalt spindelväv på fönsterfodren och sopa ihop smuts i små högar. Längtan är enorm efter att få börja på insidan, vi har gjort hela planlösningen klar och plötsligt känns allt på riktigt. När jag blundar kan jag se dubbeldörrarna och terrakottakrukorna med Mårbackapelagonierna i. Livet i Drömmen känns så nära men ändå så långt bort.
 
För mig är det en ära att få rusta upp ett sånt hantverk som Drömmen är. Med timmer (säkert från gårdens egna skog) så noggrant timrat och varsamt utvalt och torkat, processen måste ha tagit minst två år. Bara en sån sak som stenfoten till huset gör mig knäsvag. Jag är så partisk och löjlig när det kommer till detta hus, men efter all tid, allt arbete och all själv vi lägger ner i detta hus så vet jag att livet i det kommer att bli det bästa tänkbara livet.
 
Framöver tänkte jag berätta om vad vi hittills gjort i Drömmen och vad som händer under 2017, hoppas ni vill haka på.
Sofia // Hildas.se

Vilken kärlek ni har till huset. Förstår verkligen att du längtar. Kan också se terakottakrukorna med pelargoner i framför mig. En riktig idyll! :)

Kram Sofia

PS. Jag gillade verkligen din dröm. Tycker att det låter helt realistiskt och genomförbart. :)

Svar: Det kommer att bli så fantastiskt att bo där, bara sån lyx som att ha tvättstuga, köksbänkar i normal arbetshöjd och en redig hall. Blir nipprig av tanken!
Tusen tack fina du <3
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress