Veckan som gått - vecka 8
Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
 
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
Nu är alla planken i "salen" upplockade. Vilket jobb alltså. Jag har rivit bort i princip all tapet i salen och börjat i köket där också skivorna under måste slitas bort med kofot. Sedan åkte vi till fjällen och Drömmen har stått orörd i några dagar. Så har vi fortsatt fundera kring köket och kommit fram till att balkarna ska få titta fram under kökstaket och sovrumstaket. Det känns väldigt unikt, få personer kommer att ha ett kök som oss! Pappa har också lovat att bygga ett sånt plankbord jag bara kunnat drömma om tidigare, och materialet? vårt gamla plankgolv förstås, åh!
 
» Veckans hästaktivitet
Har inte ridit mycket alls i veckan, mest myst. Tänker att de fått sin lugnare period nu, först över jul och sedan har de gått väldigt lugnt sedan dess. Har trickstränat och börjat med "apport", Årvar är så duktig. Nu är det dags att de båda blir av med lite mage, det blir så mycket enklare inför sommaren då. Igår när jag kom hem från fjällen red jag övergångar mellan skritt och trav på åkern bredvid oss, inget höjdarpass men det var förstås väldigt mysigt ändå, att trampa på under orion och fiskarna.
 
 
» Veckans tips
1. Ull - Allt du vill veta och lite till. Strålande inlägg om ull, matierialet, kläder och skötselråd, så välbehövligt för mig som älskar ull och ylleplagg. Bloggen i sig är väldigt välskriven och läsvärd, slowfashion.
2. Grötbullar hos Lillafrun. Så, himla, goda, ni måste baka.
3. Hildas.se. Tycker om Sofias blogg så mycket. Hon har ljusa, trevliga bilder jag blir glad av och skriver så välformulerat och genomtänkt. Bjuder på fina tips, recept och glimtar från hennes lantliv.
 
» Livet i veckan
Vi har snart löst den trasiga diskmaskinen. Det var en råttknävel (mammas fantastiska ord) som gnagt sönder slangen till maskinen så den inte fungerade längre. Sånt som händer när man väljer att bo i ett gammalt torp. Jag har fortsatt att rensa hemma i pluggpauserna. Sopsäckar med onödiga, trasiga grejer lämnar nu oss för ett nytt hem eller sopsorteringen. Vi har börjat laga berg av matlådor för att underlätta i vardagen och alltid kunna välja nyttig, fräsch mat. Fortsätter att lägga bort telefonen och tar pauser i studerandet så mina ögon är ständigt pigga och glada nu. Har känt mig oförtjänt krasslig och frusen, men det går leva med. Februari har verkligen varit bra för mig.
 
 
» Veckans funderingar
 I veckan fick jag ett samtal jag blev så orimligt glad över. Jag blev tillfrågad om jag ville ställa ut några av mina bilder från landet. Jag vill inte avslöja för mycket förrän det närmar sig men miljön där de ska hänga är helt fantastisk och mina bilder får två hela egna veckor att synas. Jag blev så glad att jag började hoppa runt, dansa samt kastade mig på sängen och hyperventilerade några sekunder när vi lagt på. Ungefär då slog det mig hur kul jag tycker det är med bloggeriet, med instagrammandet och allt som hör till. Älskar att hålla på med detta. Jag hoppas verkligen att jag aldrig lägger av, att jag fortsätter att dokumentera en liten glimt av mitt liv på landet.
Johanna Nilsson - Slowfashion.nu

Åh vad glad jag blir över att du gillar mitt inlägg om ull! <3 Tusen tack för länkkärleken också!

Svar: <3 <3
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress