"The secret of being happy is accepting where you are in life and making the most out of everyday"
Idag har varit en helt strålande dag (OCH OCH OCH MIN PAPPA FYLLER ÅR IDAG - GRATTIS BÄSTA PAPPSEN) att spendera på landet. Eftersom jag skriver exjobb kan jag lägga upp min dagar helt som jag vill och idag valde jag att prioritera att proppa kroppen full av fint väder och gosiga djur idag.
Jag och Årvak busade barbacka på åkern bredvid oss medan Fapri sysslade med att undersöka varenda buske och grästuva efter något ätbart. Årvak var fin, upplever att han trivs bättre utan sadel (ridit utan sedan typ december) efter en del bus i galoppövergångarna så fick vi till den där arbetstraven vi kämpar på med. Ibland blir jag så imponerad och förvånad över mig själv "har jag lyckats med det här? Är detta min häst?".
Dagen bjöd på sju minus och en värmande sol. Hästarna var alldelens solvarma i hårremmen när de stått och solat i hagen.
Sedan lagade vi lunch (blåbärssmoothie och hårdbrö), Knut gjorde sitt bästa för att charma till sig en bit leverpastej
Det är svårt att säga nej till detta gulliga lilla ansikte.
Så åkte Fredrik på jobbet (han jobbar eftermiddag varannan vecka) och för mig blev det eftermiddagsfika (snabbkaffe och dadelbollar)
Kände hur kroppen började slappna av efter ridturen och en slädtur med Fapri. Vissa dagar måste man få prioritera roligare saker än att läsa artiklar, jag älskar känslan av att kunna styra över sin egna tid och lägga upp dagen så att den passar en själv.
Sedan klädde jag mig varmt igen för att gå ut. Ja vissa dagar får jag inte nog av denna lilla by och alla dess vyer.
Jag tog ut svärmor och svärfars hund Jaffa. Vi busade i snön och någon fick lite kli på magen med.
Så fint på svärmor och svärfars backe med. Glad att ha dem nära.
Sen blev det skymning och jag gick hem. Det borde nästan vara förbjudet att ha det så fint i februari. Vilken lycka att få bo nära djur och natur ändå.
 
Nu måste jag sätta igång med artiklarna och arbeta flitigt, men vad gör det när solen ändå tackat för sig och kroppen är trött efter en dag ute ?..
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress