Sammanfattning av renoveringsåret 2016 - SMÅ PROJEKT
Hej fina ni. Jag råkade publicera ett inlägg häromdagen som kraschade min blogg en del. Det har sett ganska galet ut här men nu är det fixat, det blev lite mer tomt här i menyer och liknande men det löser jag så småningom. Så länge publicerar jag om inlägget som orsakade kaoset, haha!
 
- Förutom att renovera i Drömmen och i stallet så hade vi en del projekt på gården vi pysslade på med. Det är allt från väldigt små till lite större projekt - Vi tar en titt
 
» Några träd mindre på backen
Förr möttes man av denna vy när man kom upp för backen.
Fredrik tog fram motorsågen en dag och inte mindre än fem (!!) träd fick sätta livet till
Det blev så öppet och fint - massor av sol på träaltanen och på den blivande gräsmattan bredvid Drömmen
Fredriks pappa kom en dag och klyvde upp träden till ved som ligger staplat på tork inne i traktorgaraget
 
» Bagarstugan
Vår bagarstuga är magiskt vacker - på insidan - men utsidan är lite eftersatt.
Så vi handlade hem lite faluröd och satte igång. 
Svärmor målade också något pass och mamma också om jag inte missminner mig (som sagt - SÅ GULD VÄRT - att få hjälp)
Jag hann inte riktigt klart. Men detta var ett projekt jag egentligen inte hade tid med men bestämde mig för att göra det jag hann och låta resten vara till nästa sommar helt enkelt. Bagarstugan är lite gladade nu.
 
» Evighetsprojektet - Frörråden
Vi fortsatte att städa i förråd. Här är det traktorgaraget som fick sig ett ansiktslyft för att kunna användas som måleri.
Utbyggnaden på logen tömdes och allt som skulle vara kvar ställdes tilbaka prydligt. Alla jordbruksredskap till häst skänkte vi bort till några bybor som är intresserade av jordbruk med häst. Kul att det används även om drömmen hade varit att själv kunna använda grejerna.
 
» Rabatten/Trädgården
Jag är normalt sett väldigt intresserad av trädgård och odling. Men denna sommar fanns det verkligen inte tid. Till slut såg rabatten ut såhär. Gräsligt (hehe).
Jag satte igång och pysslade om rabatten och den blev som ny. (Inser nu hur dålig jag är på att få till både en före- och en efterbild, oftast har jag bara antingen eller, haha!)
Gjorde fint med pellisar, kryddträdgård och lite olika fina växter i krukor istället för att utöka rabatten. Lättskött och trivsamt för ögonen. Bästa var att ha egen mynta, blev många goda drinkar och myntavatten.
 
» Skafferi/Plastbantning
En dag tog jag tag i vårt kaos-skafferi. Ut med en massa plast (fyy) och in med rejäla material.
Jag får hurven av denna bild.
Eftersom jag pluggar miljö så har det blivit helt naturligt att tänka ett steg längre. Vi byter ut lite nu och då när vi trillar över det vi gillar och har råd med. 90% av dessa glasbrukar hittade vi i Drömmen, strålande.
Så är det så mycket tjusigare än plast. Detta "projekt" är knappt värt att nämna, men jag vill verkligen slå ett slag för att ha mindre plast hemma !
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress