Renovering 2017 - Plankgolv del 2
Det är måndag och februarisolen ler mot oss. Nio minusgrader ute så vi tar på både fodrade jackor, mössor, vantar och långkalsonger innan vi går över gården till Drömmen. Han ser fokuserad ut, jag vet att han andas och lever renovering nästan all sin fritid. Han den där killen som är stark som en oxe och lär sig nya saker i ett nafs, han jag är kär i.
Han är i stora salen som ska bli toalett, tvättstuga och kontor/bibliotek och plockar upp grova, rejäla golvplank. Jag vet inte hur många timmar han lagt ner här men jag tycker att det gått så fort, han är så flitig och målmedveten när han jobbar. Jag lämnar lite skrufs i timmerboa där vi sparat gamla grejer vi kanske vill plocka fram sen, som pinnstolar, kistor och gamla glasflaskor. Tar ett varv och kollar läget på ladugårdsvindan, hos hästarna och i bagarstugan med. Allt lugnt, som det ska vara.
Jag river bort alla tapeter jag kan nå i rummet Fredrik jobbar i. Jag pratar nonstop och förundras över hans tålamod med mig. Sedan följs vi in i köket där Han tejpat upp köksinredningen. Så lajvar vi lite matlagning och ja, jo vi kommer nog att trivas här. Jag låtsas stå framför diskhon där framför fönstret och kollar på utsikten, ja, jo även den kommer att duga mer än väl åt mig.
Så fortsätter han att bära tunga, tunga golvplank, stapla dem på varandra och märka upp dem. Jag tar alla kofötter jag kan hitta och river ner gamla skivor med tapet från köksväggarna.
Så som på "Äntligen Hemma"-vis har han fått upp alla planken och sedan ska de kånkas upp på övervåningen och spånet skottas ut. Heja oss!
Sofia // Hildas.se

Vilket otroligt jobb ni gör alltså. Men så fint det kommer att bli med så vackra och genuina golvplankor. Jag älskar gamla hus. De har något som nya hus aldrig kan få - själen.
Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

Svar: Den där själen ja - går inte att köpa för pengar, det gillar jag!Hoppas allt är fint, kram!
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress