Vinnande recept för bra helglunk;
Så blev det söndag och snart har ännu en helg fårr upplevas på vår backe. Jag har inte bloggat så flitigt i veckan så jag tänker att vi tar ett litet helgsvep;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
» Vakna tidigare än skrutt på fredagsmorgon, inse att vi har noll mat i kyl och skafferi för att sedan faktiskt ha tid att baka halvnyttiga scones, tända ljus, dingla med benen från kökssoffan och läsa bok - Länge - innan promenaden går till bussen.
 
» Ta fredag från miljökontoret (där jag trivs så bra) och kånka hem tunga kånkenryggan med dator, vattentermos och spillans nya glasögon på ryggen, ha lyxig fredagsgourmetpåse i ena handen och påse från bokaffärn med anteckningsbok med akvarell av Josef Frank på omslaget. Sån ofantlig unn-lyx för en sån som jag, som skriver mest hela tiden. Varför det blev en unn-lyxpresent just denna dag var för att I torsdags stod jag inne på ett litet köpcentrum i stan och fällde en lyckotår då jag fick reda på att jag är klar med alla tentor och föreläsningar på universitet. Så jag funderade lite över natten och knatade iväg och handlade en unn-present till mig själv. En sån klapp på axeln som kan vara så himla viktig ibland.
 
» Smyga ut i hästhagen och andas långhårig kallblodspäls och mata med morötter.
 
» Inviga helgen med F genom att äta fantastisk middag; rövin, ankbröst och potatisbakelser med päronconjaksås från den där lyxiga påsen.
 
»  Ligga ute i hästarnas höbal och spana på stjärnhimlen
 
» Somna en liten sväng på soffan, inlindade i varandras armar och ben under stickefiltarna. Sådär som vi aldrig som tjugoåringar trodde att vi fem år senare skulle göra
 
» Vakna lite för tidigt och göra amerikanska pannkakor med fuskblåbär till frukost innan träning.
 
» Gå på marknad tillsammans med liten systerdotter som bonkar in sin stora heliumhäst i varenda förbipasserande person och är sådär lycklig som bara en fyråing på marknad kan vara.
 
» Hälsa på  "bonus-morfarfarfarsföräldrar" som helt enkelt adopterat mig som barnbarn (Trollfrejs förra ägare/Uppfödare Göran och Barbro), fika magiska vaniljbullar och få gå runt i gamla huset och kika på plankgolv, fönsterfoder och emaljhoar, så får jman varma kramar utimellan, så glad att jag får låna dem av deras riktiga barnbarn ibland.
 
» Bli bortbjuden på gomiddag och surra med svägerskorna en hel kväll.
 
» Vakna upp lycklig en söndag för det har förvandlats till ens stora favoritveckordag.
 
» Kika ut och se mängder av snö. Som det faktisk ska vara i februari.
 
»  Gå ut i stallet och släppa ut mina fyrbenta, sedan ta en biltur Amalias stall med en hel drös hästar, shettisar (den lilla svarta), clydesdales, adenners (den bruna rejäla) och Amalias fina kille Lill Alfred (brun med bläs) som är samma ras som Årvak. Trots att jag haft egen häst i snart tio år så är det så himla mysigt att få åka och pyssla på med någon annans hästar med. Fylla vatten, mocka och sopa stallgången, känns som bästa starten på dagen.
 
» Knåda deg och sätta på jäsning. Rulla till bollar, pensla med vatten och swisha in i ugnen. Gör detta med ett leende, en kurrande katt på kökssoffan och du har hittat bästa Ernst-feelingen.
 
» Städa skrubbar. Bästa märkliga intresset
 
» Pussa på kille som hänger ute i Drömmen och plockar planka efter planka.
 
» Spendera en hel afton i stallet med hästarna. Skura upp garderober med såpa och raspa små hovar.
 
Så nu pustar vi ut, pjuh, duschar av oss sågspån, mjöldamm och hästlukten. Kryper upp i soffan, ser film och stannar uppe länge bara för att vi kan.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress