Alla hjärtans dag - dagen livet log mot mig


Det är tidig morgon och hela världen ler mot mig. Himlen brinner och jag andas in hela februari i mina lungor. Milda, märkliga februari som är så ljum att det känns som härligaste aprildagen. Så fortskrider dagen med fika, plugg (mycket av den varan nu) och pauser där jag pysslar på hemma. Kommer på mig själv att le när jag går ut med soporna och riktigt mysa när jag plocka fram lyxigt älgkött från frysen till kvällens middag. Så tacksam över livet jag får leva här. Har verkligen hittat hem och trivs som en kurrande katt, vårt husbygge, ha hästarna runt knuten och få dela allt detta med min stora kärlek, för bra för att vara sant.
 
På lunchen tar jag med ponny på promenad, vi plumsar genom snö och trippar över isfläckar, flera gånger skrattar jag rakt ut åt hennes upptåg och måste stanna då och då för att försiktigt klappa på hennes lilla, söta mule. Berättar för henne att jag tycker om att just hon flyttade till oss på backen och sedan river vi av lite intervaller i Flodabacken. Solen skiner och vi båda är lite mysigt svettiga, sluter ögonen och känner hur solens strålar klappar mina vinterbleka kinder.
 
Sedan blir det afton, och in genom dörren kom min Fredrik med rosor och brödslöja. Blev så pirrigt glad, efter alla dessa år har han fortfarande såndär mitt-i-prick fingertoppskänsla. Jag skickade in honom för en lång dusch (tills varmvattnet är slut, dvs ungefär sju minuter) och sedan en tupplur, under tiden fixade jag lyxmiddagen som vi åt tillsammans. Sedan låg vi på mage i sängen och tittade ut över vintergatan, pekade på stjärntecken och diskuterade huruvida det skulle bli världsnyheter eller ej om ena stjärnan i ex. Orions bälte skulle slockna. Så pratade vi framtiden och kom fram till att trots att mycket fantastiskt har hänt oss redan nu så ligger det bästa framför våra fötter och liksom frestas. Oj vad jag ser fram emot framtiden med honom, min Fredrik.
 
Så fick jag en alldelens perfekt, ljuvlig liten systerdotter på självaste kärleksdagen, så himla glad för det!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress