Hönsdrömmen blir sann !

 
För ungefär två veckor sedan fick jag ett telefonsamtal som fick hjärtat att ta ungefär tretton dubbelskutt efter varandra. Jag blev erbjuden en alldelens egen hönsflock med Hedemorahöns. En flock med fem damer och en tupp, som är friska och krya. Jag tänkte på husprojektet, hur mycket jobb vi har. Hur mycket mer tid jag skulle vilja lägga på vännerna, på familjen, på hästarna. Vägde det mot drömmen om hönsen. Drömmen jag burit på så länge jag kan minnas nästan. Tänkte att jag borde vara realistisk och säga nej. Men hörde mig själv säga att jag ville ha helgen på mig att fundera hur det skulle gå till rent praktiskt.
 
Men så somnade mina vänners mor in och jag satt och stirrade ut i tomma luften. Och tänkte. Att man lever ju för fasen bara en gång. Tog upp telefonen, ringde ett samtal och sedan var det klart. Dagen jag har byggt klart ett hönshus så kommer de att få flytta hit till backen. Hela flocken med friska, krya Hedemorahöns. Drömmar är till för att uppfyllas och livet till för att levas. Varför inte fylla det med höns och ägg och annat man blir glad av.
 
Jag är orimligt taggad på detta. Har ritat och vänt och vridit på det där hönshuset som på något märkligt vis ska bli till. Har bollat utformningen med Fredrik och pappa. Har sprungit runt på gården med måttband och försökt få fram en bra plats för hönshuset. Tanken är att bygga en stor, isolerad låda nu i vinter. Sedan när sommaren är som vackrast ska vi släpa ut lådan, sätta den på plintar/någon sorts grund och sedan ska jag klä in den i panel och tak. Snicka små blomlådor att ha panséer i och låta hönsen bo i anslutning till (utanför) hästarnas hage på baksidan ladugården. Kanske blir det någon dag en voljär i anslutning till huset. Eller så får de springa lösa med småbenen sprättandes i gödselstacken.
 
Min egna flock med höns. I en isolerad låda. Med sittpinnar, skitbräda och sandbad. Kunde inte hålla mig så har redan inhandlat matbord, vattenbehållare att hänga i taket och en värmelampa. I onsdags åkte jag och Pappa till byggvaruhuset och handlade allt som kan tänkas behövas till den isolerade lådan. Hade gärna gjort precis allt själv, men min pappa är lika envis som jag, och har bestämt sagt att han minsan ska vara min mentor i bygget. Så nu bygger vi hönshus, pappa och jag. Han har reglarna hemma på kapning i sitt snickeri. Och jag raknar dagarna till ledigheten när stommen till väggar, golv och tak ska skruvas ihop. Sedan ska det ju bara isoleras, på med skivor, byggas reden ... dit med spån och snäckskal och mat. Och ja ni vet i mitt huvud är det ju i princip redan klart.
 
Såklart får ni hänga med, i hönshusbygget.
Bygget som kommer att resultera i en isolerad låda.
Där min alldelens egna hönsflock ska få bo.
 
#1 - - Emmeli:

Tjohoo, så himmelens underbart att din Hönsdröm blir sann. Och jag håller såå med dig dina resonemang om livet. <3 KRAM!!

Svar: Jaaaa ÄNTLIGEN, det var på tiden, som jag drömt om detta :) Kram på dig !
Isabell Lundberg

#2 - - Ulrika:

grattis, vad kul!

Svar: Tack snälla !
Isabell Lundberg

#3 - - Thea:

Så himla glad för din skull! Åh! Själv drömmer jag om en eller två små bjurholmshöns, och sedan får vi se vad de andra kan tänkas vara. Fyra-fem stycken vill jag gärna ha, någon gång, när huset är vårt på riktigt. Och så kloka ord, att vi faktiskt bara lever en gång, här och nu, och att allt faktiskt inte bara kan existera i ”den där framtiden”. Ibland blir de där plötsliga besluten allra bäst. Ser framemot att följa med, och kanske vara med i samma (höns)mammagrupp en vacker dag!

Svar: Åh tack snälla <3 Ja jag tänker mer och mer, på att jag faktiskt ofta gör saker som jag INTE tycker är roligt/givande alls, men jag gör det för att jag alltid gjort det. Istället vill jag fylla livet med liv och saker jag drömt om och faktiskt verkligen uppskattar att ha i vardagen (typ djur, natur och så). Så less på att längta framåt, vill leva här och nu med allt fint livet har att erbjuda!
Och en hönsmammagrupp, det ska vi förstås skaffa, låter strålande ;) Kram på dig!
Isabell Lundberg