Första dagen på ledigheten

Nämen nu är det verkligen julanda här på backen. Visserligen är julkärven fortfarande liggandes på bron, julskinkan är ogriljerad och julklapparna varken inköpta eller inslagna. MEN känslan är den rätta och så länge det känns så - så blir det ju jul ändå.
 
Idag vaknade jag tidigare än skrutt, var liksom förväntansfull inför denna ledighet och allt kul som händer de kommande tolv dagarna. Städade klart huset, åt jullimpa och skickade iväg de sista jobbmailen medan Knut satt bredvid och kurrade. Sedan har vi skruvat på Höns-Hilton som jag så fint kallar det, min pappa och jag. Han har varit företagare i ungefär femton år innan han gick i pension och försöker lära mig att vara effektiv, ja effektiv kan man vara på jobbet föreläser jag, och försöker njuta av stunden som tinnbringas med min far. Den stunden får gärna dra ut på tiden, tycker jag minsann. Och oj vad jag när mig, om mått och förborrning och knep med tvingarna, av mallning och vikten av att lägga tid på planeringen. Då går det som hejsan att jobba sedan. "Vad är det för sak!!!" gastar vi medan vi jobbar på, visslar på samma julsånger och är ungefär lika ivriga på hönshuset båda två (eller okejdå, jag tror pappa är snäppet mer ivrig än jag, han bara älskar livet med en skruvdragare i handen).
 
Men nu har jag lämnat Höns-Hilton, skruvdragaren och arbetet ute. Hunnit mig genom duschen och inväntar en hel aftermiddag på stan. Julklappar ska handlas. Julölen ska köpas och sedan ska jag och min väldigt saknade vän Matilda från stor-stockholm äta på Pinchos med våra karlar. Vilken start på ledigheten och härligheten.
 
Så trots ogriljerad skinka och oköpta julklappar, så har ledighetslunket redan lagt sig över mina axlar och hela backen. Nu vänder det dessutom, och från och med idag går vi mot ljusare tider igen. Ah, jag njuter.
#1 - - Åsa:

Julen kommer, oavsett skinka eller julklappar ♥ Njut av ledig tid, njut av familjetid med nära och kära. För det är det Julen handlar om, familjetid. Tid som förr eller senare försvinner eftersom vår tid på jorden är begränsad. Att få vara med sina nära och kära, ja det är den absolut bästa Julklappen någonsin ♥
Önskar dig och din familj en riktigt God Jul Och Ett Gott Nytt År ♥

Svar: Kloka ord du, och jag resonerar likadant :) Även om jag tycker att det är väldigt stämningsfullt med klappar, skinka och så, men bästa av allt, är ju helt klart tillsammanstiden <3 Kram
Isabell Lundberg