Höstens renoveringsplaner
Tiden går fort när man är roligt sägs det. På jobbet, hemma, i bygget. Ja tiden springer ifrån mig. Men jag njuter av tillvaron. Att få hänga på drömjobbet, bygga på drömhuset och spendera mer tid hemma. Det är svårt att förstå att pendligen till Umeå är över.
 
I höst har vi många projekt på gång på backen. Det känns väldigt kul, som att flera stora milstolpar kommer att passeras i en rasande fart. Detta är vad vi tänkt hinna i höst;
 
- Grävning och installation av jordvärme. Det är klart med grävare och rörmokare. Tillståndet från kommunen vilar i "huspärmen". Tänka sig att vi om något åt kommer att bo i en human rumpstemperatur, inget mer fjorton-sexton grader.
 
- Grävning och installation av trekammarbrunn. Även här är tillståndet från kommunen ordnat. Vi kommer att gräva ner vår nya trekammarbrunn i alsutning till vår befintliga enkammarbrunn. 
 
- Installation av avlopp i huset. Det kändes stort när vår rörmokare kom förbi och drog det första avloppet i huset. Det har faktiskt aldrig någonsin funnits avlopp/toalett i huset, endast utedass i ladugårdslängan.
 
- Isolering av golv och tak. Denna punkt är ännu lite oklar. Det lutar åt att vi kommer att hyra in en firma som sprutar in eko-isolering i golvet på nedervåningen. Tanken är att vi sjävla kommer att isolera innertaket i rummet som blir öppet till nock.
 
- Trossbotten på golvet. Detta är vad F jobbar med just nu
 
- Förberedelse inför eldragning i huset. Vi ritar just nu el-kartor och bestämmer var uttag och lysknappar ska sitta. Vi har haft besök av min elektrikermorbror som bollat idéer med oss. Så snällt!
 
- Omklädningsrum/sadelkammare. Ett väldigt nödvändigt rum som byggs i stallet just nu. Taket är målat och F har börjat regla väggarna. Insidan blir enkla skivor i plywood och utsidan lite finare panel. I detta rum kommer alla kläder att trängas med högtryckstvätten, bilvårdsgrejer, hästtäcken på tork och en massa annat krafs.
 
- Stalldörr på stallets baksida. Detta blir en helt ny ingång till stallet. I längden kommer vi inte att hantera hästarna på stallets framsida - där ska det få vara en fin grusgång - därför underlättar vi det hela genom en stalldörr ut på baksidan. Kommer att kunna släppa ut hästarna på två minuter i vinter!
 
Det känns som att projekten är många och hösten kort. Dessutom vill jag hinna njuta av fjällen, bärplockning, sylt/saftning och lite lediga helger framöver. Tur att det är kul att pyssla på med gården.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress