Hej augusti, vad jag saknat dig
Jag kommer hem från bortajobb och helt plötsligt är det augusti. Min favoritmånad. Jag drar in augustiluften långt in i lungorna och när jag tar en löptur med min ponny som sällskap känner jag hur blodet syresätts med frisk luft. Ofta känns hösten som en nyårsafton. Jag köper en ny kalender, klipper håret och handlar lite nya, varmare kläder.
 
Medan julidagarna gått har jag drömt om dimmiga, fuktiga morgnar, skiftningarna i täden, fjällvandring och tid med svampkorgen i armvecket. Jag ryser nästan av välbehag att allt underbart ligger framför mig.
 
Här hemma på gården är det mesta lugnt. Fredrik satte den sista golvåsen sent igår kväll och nu kommer rörmokaren härnäst. Då ska vi veta var dusch, toalett och diverse vatten och avlopp ska finnas. Blir bubblig av alla beslut och tänker att jag måste bära med mig ett anteckningsblock för att snabbt kunna rita och skriva ner idéer.
 
Ska jag vara ärlig så denna höst som min höst, min och Fredriks. Framför mig ligger en semestervecka, kortare tripper och pärlband av dagar med vänner och familj väntar. Jag ska bara packa mina finaste, skönaste kläder och min baddräkt och se till att ha världens bästa augusti. Mestadels här hemma på backen men också ute på tur. Känner på mig att denna månad kommer att bli magisk. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress