Senaste tiden på backen & sötchock
Dagarna på backen går så himla fort. Vi är inne i mitten av april och vintern dröjer sig kvar med minusgrader och små snöflingor som singlar ner från himlen då och då. Vi tar en titt på vad som hänt senaste tiden;

Våren kom på ett litet besök och det var några ljuvliga dagar med plusgrader, lite solglimtar och härliga kvällar i huset och på backen. Nu är minusgraderna och snö singler ner från himlen då och då. Knut tar det hela med ro, lite minusgrader hit eller dit gör ingenting med hans långa päls.
Jag försöker att baka vårt bröd hemma. Det är mysigt och fantastiskt gott att stoppa i micron eller rosta i ugnen, lite tidskrävande men det får det vara tänker jag. Vi har bestämt vad som blir årets stora projekt på gården, men som mindre projekt skulle jag vilja fixa till "uppfarten" till ladugårdens övervåning. Nytt staket och ny "brygga". Så fint det skulle bli. Så småningom ska vi byta ut dörrarna till ladugården med, mörkgrå eller grågröna tror jag de ska få bli.
Hästarna mår bra. Årvar och jag har haft några duster på senaste när han inte lyssnat på mig, men jag tror att vi är på g ur den perioden. Fapriola börjar bli grå på lilla mulen men är ungefär hur pigg som helst ändå. Så glad för denna ponny.
I veckan har vi varit ladugårdsvakt åt Fredriks föräldrars djur. Ett gång stutar som jag gärna står och kliar på.
.. och en handfull får av rasen oxford down. Det är så mysigt att åka traktor, mata djuren, klia håriga hakor, skotta hö och skit och umgås tillsammans i varseljacka, flanellskjorta och gummistövlar.
Vi bor bara ett stenkast från svärfar och svärmor, lyxigt att ha nära till djurmys och fika.
Så igår morse när Fredrik skulle mata alla ullrumpor så möttes han av två helt färska, nyfödda lamm. Påsken kunde verkligen inte ha börjat bättre.
Sötschock så det sjunger om det!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress