För vi är med i Megafonen!
 
För någon ynka liten vecka sedan kom Magnus från Megafonen på besök hos oss. Fredrik hade bakat kladdkaka och jag han precis komma hem från kontoret, springa och ta in hästarna (det snöade blötsnö så förfärligt) och byta om innan han rullade upp för backen. Vi gick ett varv i huset, hoppade runt mellan golvåsarna och berättade stolt om våra projekt och drömmar. Sedan gick vi in och fikade och svarade på frågor, och resultatet har ni här, ja det går förstås bläddra i tidningen här också. Jag tycker att reportaget blev så fint, både sättet han skriver på men också bilderna, får nästan rysningar när jag kollar på dem, först och främst blir jag så himla glad att Fredrik ville vara med och sedan skrattar jag åt sättet vi synkar ihop; matchar kläder, sitter likadant och hur vi avslutar varandras meningar. Vi har verkligen vuxit ihop, min karl och jag.
 
Hur som helst, skynda er in och läs och kolla på mer fina bilder från vårt livsprojekt! Dessutom fick man se fantastiska bilder från en herrgård inne i stan, följer dem på Instagram (@Carltorp) och det reportaget är verkligen läsvärt!
Veckan som gått - vecka 16
Under 2017 kommer jag att summera mina veckor. En kort uppdatering om vad som skett under veckan som gått med lite ovisade bilder.
 
 
» Veckans renovering/Drömmenfundering
I veckan har jag städat bort all bråta under trossbotten (massor med metall, konserver, glasburkar/-flaskor och annat smått och gott såsom denna DDT här ovan) och Fredrik har rivit ut trossbotten i vårt blivande sovrum. Nu är alltså trossbotten på hela nedervåningen borta och härnest kommer att ta bort allt organiskt material (sågspån och liknande) och stenarna som känns ok att kånka runt på. Vi har sedan någon vecka tillbaka beställt nya golvåsar men inte fått besked om när de kommer. Ritning till rörmokaren är också inlämnas och just nu väntar vi mest på en massa, spännande besked kring huset och gården. Vi har också rensat ut grovsopor ut förråden, det var verkligen välbehövligt och vi börjar nu ha en bild av hur vi vill ha det i våra ekonomibygnader framöver.
 
 
» Veckans hästaktivitet
Har varit så mycket med hästarna i veckan, så efterlängtat! Bäst var helt klart att rida ut i skogen på Årvak och ha Fapri med som handhäst. Vi travade och galopperade nästan hela skogsbilvägen och Fapri tog täten flera gånger och jag skrattade utöver mig i sadeln. Ibland fick jag säga ifrån på skarpen till henne, speciellt när hon envisades att slå bakut mot mina fötter flera gånger, aja baja ponnyskrutt!
 
 
» Veckans tips
1. Mady by Mary gör magisk, vegetarisk tacos, måste prova!
2. Lillafrun gör vaniljbullar & rawfoodkaka jag vill prova!
3. Therese & Marcus tipsar om charmigt hus
 
 
» Livet i veckan
I veckan har jag haft det så ljuvligt. Jag har fortsatt varit på min drömmiga praktik och ägnat kvällarna åt exjobbsskrivande, mys med hästarna, ridturer, pyssel på gården och mycket mer. Har träffat både mina föräldrar, svärföräldrarna och haft vänner här på middag. Ett topperecept på en fin vecka med andra ord. Hade en sån sjukt härlig helg också, bara att njuta så länge det varar.
 
 
» Veckans funderingar
I veckan har jag tänkt så att hjärnan kokat. Ni vet sånna beslut som får hjärtat att dunka och handflatorna att bli fuktiga, de är så läskiga men genererar ofta i något mycket fint.
Dagens kläder
Till vardags på skola/praktikplats så är det ofta kostymbyxor, tighta jeans, blusar och lite mer dressat som gäller. Hemma på backen är det lite tvärtemot, jeansen köpte jag för nittionio kronor på Gina Tricots REA för sju (!) år sedan, mjukaste tröjan från någon loppisrunda och träskorna är ett Traderafynd. Ikväll hade vi gäster men jag tänker att det inte behöver vara svårare än såhär ändå. Mjukt, skönt, slappt men ändå fint, det trivs jag bäst i här hemma.
 
Hoppas att ni har haft en fantastisk början av helgen.