Sjukdag + naturens under
Igår skulle jag göra en heldag på universitetet och göra bort en hel del tentaplugg, men redan på morgonen mådde jag dåligt. Jag tog bussen hem redan vid tolv och när jag kom hem vid tre mådde jag så sjukt dåligt. Så där är vi nu, feber, snor som rinner, en mage som gör ont och ett huvud som känns tungt och ont. Fy vad tråkigt det är att vara krasslig!
 
Så idag har jag fått lyssna på föreläsning om Aukustik via Skype (tack mina fina tjejer för det!) och kurera mig med godis, läskeblask och en del timmar raklång i soffan mellan plugget.
 
Men så kom eftermiddagen och min kropp längtade ut, ut ut! Jag drog på min fina, skickade tröja och Fredriks skor. Masade mig över lägdan till svärfars stutar som fortfarande går på bete.
De är så fina. Blir så glad av deras blöta mular, pigga ögon och nyfikna blick.
Jag klappade på dem en stund. Blev lite piggare av den friska luften och definitivt gladare av att få umgås med dessa killar.
Personligen tycker jag att svärfars stutar har det bäst i världen. Lösdrift året runt med sin flock. Bete så länge det bara går och kornkoss som svärfar själv har odlat, skördat och krossat. Så får de sig ofta en klapp på mulen, då brukar de bli fina och sällskapliga.
Jag tror att alla människor mår bättre av att vistas ute i naturen och med djur. Man blir snällare, ödmjukare och lyckligare.
Sedan traskade jag hem och drömde mig bort till när huset är klart, trädgården är klar och backen ser ut som något annat än en tallkläpp. Lite i taget så. Älskar förresten höstens färger som smyger sig fram i denna bild!
 
 
Huvudet fullt av häst!Jösses vad jag andats hästar på senaste. Stallrenovering, hästarna hemma, framtidens hästfunderingar, jobbet, kompisar med hästar ja jag tror knappt jag haft en hästfri minut senaste tiden vilket syns överallt på min instagram/blogg/facebook.
 
Igår kom min syster och fotade mig och Årvar på stubbåkern. Bilderna blev fantastiska och älskade hästen bjöd till med ett riktigt kanonpass! Vi red Petras serpentiner som grund med Annas "avcoolings volter" och nu tror jag banne mig att vi börjar få till en arbetstrav! Sedan galopperade vi på volt för första gången någonsin, kom nästan en lyckotår där. Som vi kämpat ihop, jag med sittben som ska bytas, tummar som ska peka uppåt och han med kroppen och musklerna som ska användas på ett helt nytt sätt. Så kul när det går framåt. Älskade vännen min!
 
Nu är jag duschad, har ätit svampmackor och gjort klart inför ännu en fullspäckad vecka. Har så mycket att visa er och prata om här, min hjärna går på högvarv och jag älskar denna årstid, hela jag sprudlar !
 
Framöver tänker jag prata lite mer häst här, så kul att dokumentera vår vardag och våra framsteg. Vår väg från travekipage till ridekipage.
 
Kram!