Vi vinterbonar
Jag studerar bara 25 % på distans hela oktober och har äntligen tid till allt som jag brukar dagdrömma mig bort till. Tidigt på morgonen innan det blivit riktigt ljust är jag ute och kör häst med loksele mellan gårdarna i byn. Sedan tråcklar jag på mig arbetskläder och sätter igång. Gården ska göra redo för vintern och det känns som att det finns att göra i varenda vrå av backen. Massor med skrot sorteras för att köras till återvinningscentralen någon av dagarna den har öppet.
Jag klipper gräset med en trött åkgräsklippare som redan gått på vintervila. Den suckar högt innan den startar. Sedan går jag med trimmern runt buskar, träd och byggnader. Njuter av utsikten. Fortsätter att bära bort begagnade stängelstolpar jag fått av en hästverksamhet som lagt ner. Blir svettig och varm i hela jag, vill helst lägga mig ner i det svala gräset men krånkar på och sedan börjar gården likna något.
Fortsätter med att plantera ljung och murgröna på bron. Den rosa ser lite tilltuffsad ut för den råkade jag köra över med bilen, hejsan hoppsan, sån är jag, lite all over the place ibland. Kånkade ner en trälåda med ljung vid mjölkpallen där vår brevlåda sitter också. Kånkade sedan hem Kockumfatet som stått där nere hela sommaren med panseer som nu såg trötta och utblommade ut.
Fortsatte att göra lite fint, rensa bort lite gräs och annat runt vårt lilla hus. Efter ett avsnitt Stranger Things tog vi på oss pannlampor och följdes ut, Fredrik och jag. Vi bar bort limträ som vi använt i träställningarna vid huset, spikade igen ett fönster på logen, rensade framför entren på Drömmen där vi ska gjuta senare i veckan, bar bort överbliven armering, stoppade bort hängmattan och sorterade bort tegelpannor och skräp som legat dåligt till. Lite i taget blir vi redo för vintern som kommer allt närmre. Det är så kul att jobba ihop med Fredrik och samtidigt drömma om hur framtiden på gården ska se ut. Oj vad jag trivs här alltså.
 
Vill bara passa på att säga t a c k för era fina kommenterar ni lämnat! Jag ska sätta mig ner och svara på dem. Så ska jag ta mig tid till att rensa kameran och datorn och uppdatera lite program så jag kan blogga från datorn i fortsättningen, då ska vi förhoppningvis höras lite oftare!
 
Kram!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress