Idag fick drömmen fönster

Publicerad 2016-10-29 17:12:00 i Renovering - Drömmenhuset, Renovering - Fasad, 


 
Hej från världens mest svårfotade drömmenhus! Det växer fram, sakta men säkert, vår dröm!
 
Idag fick vi massor gjort, det var bitigt och kallt ute, vi hade både fleecelångkalsonger och toppeluva. Fredrik, pappa och svärfar har satt in fyra fönster (de är så magiskt fina att jag smäller av, typ!) och lagat en ladugårdsvägg som lossnat från sitt fäste. Sedan när de ändå var igång packade de in hästtransport, traktor med snöslunga, räfsan till höskörden och körde bort en hästvagn som Fredriks syster ska ha. Jag gjorde stallet, städade i traktorgaraget, skrubbade upp en foderlår, hjälpte mamma en sväng i bagarstugan, var till grannarna med lite bröd, bjöd arbetarna på fika och skottade kärra efter kärra med gammalt hösilage till skithögen. Så nu känns gården ganska redo för vintervila!
 
MEN fönstrena, är så galet nöjd med dem alltså, kommer att bli galet fint när vi kapat till den stående panelen, fått på fönsterfoder/plåtar, byggt glasverandan/farstukvisten och målat klart. Kan knappt förså själv att vi faktiskt hunnit så långt!
 
Ikväll blir det god mat och bra film med våra favoritvänner, kram!

Om

Min profilbild

Isabell, 26 år, Skråmträsk. Mellan sjön, byavägen och skogen ligger vår backe. Backen vi köpte 2015 som nu håller på att förvandlas till vårt drömboende. Här renoverar vi Drömmenhuset från 1864, bor i lilltorpet från 1909 och pysslar på med ekonomibyggnaderna - ladugården som blir till stall, logen, timmerboa och bagarstugan. Här bor vi, Fredrik och jag, tillsammans med mina två hästar Årvak och Fapriola, hönsen och tuppen Caesar samt katten Knut. Följ med på vår renoveringssaga!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela