Drömmen, söndag och åska
Imorse vandrade vi runt i drömmen, iförda pyamas och med morgonrufsigt hår.
Vi försöker lösa en massa mysterium i blivande köket men blir aldrig klokare. Det är liksom samma fundering vi kört fast på.
Det är faktiskt bland det bästa jag vet, att vandra runt i drömmen och drömma mig bort. Tänk att vakna upp till denna fina utsikt, över ängar och Londondimma över skogarna. Skulle gärna få bort lite tallar från gården men det får bli sen.
Den här utsikten kommer inte heller att vara helt fel att sitta och blogga framför. Just nu är blivande fönstergluggen igentäppt med plast.
Sedan har vi hjälpt Fredriks syster att flytta och fick i gengäld god middag, så kul att ha dem i byn numera!
 
Sedan avverkade vi ett pass på stallgolvet (måste visa er sen!), fick besök av grannflickan med kompis som ville klappa hästar också, så mysigt!
Sedan drog det ihop sig till riktigt oväder, ett åsk-il med tillhörande strömavbrott. Jag kastade mig ut i foppatofflor, tshirt och arbetsbyxor för att få in hästarna. Sedan spenderade jag kvällen där i mörket på ett gäng hästtäcken. Mysigt med kallt och lite läskigt ibland när det skallrade i rutorna.
Men nu är det söndagskväll, luften är ny, fräsch och ren, imorgon är det ny vecka, ny månad och jobbet med drömhuset fortsätter!
 
Kram!
Hönsdrömmen
 
Jag drömmer om en egen liten hönsflock. Ett hönshus med reden och pinnar att sitta på, en hönsgård gjord av faluröda reglar och hönsnät. Honor som sandbadar och går och sprätter runt på gården när vi ändå bara är hemma och skrotar. Hönor som äter upp våra matrester och kluckar förnöjsamt till varandra när de spatserar runt på backen. Jag läser böcker, forum och frågar hönskunniga tusen frågor. Siktar och drömmer att jag till nästa sommar ska vara hönsägare, men först måste jag bygga mig ett hönshus! 
 
Nu är det dags att sova efter en härlig lördag. Fotograferade ponnytravtävlingarna på travet, åt magisk middag här hemma och umgicks med Årvar tills det blev mörkt ute. Njuter.
 
Det är lördag
Det är lördag och jag ställer väckaren på tidig morgon, ligger kvar i sängen och scrollar genom lokaltidningen och kvällspressen. Stiger upp innan åtta och möts av morgontrötta hästar i hagen, jag ler åt dem, kan det finnas något sötare än en morgontrött häst?
Årvar gnäggar glatt på sitt lägmälda vis när jag packat höet och sprider ut det till dem, de samsas även om Årvar är lite motvillig till det ibland. Jag står och tittar på dem med armarna i kors och njuter.
Inne är det minst lika lugnt, jag rostar bröd, klappar en trött kisse som varit på nattliga äventyr och hör ingenting förutom klockan som tickar och en fluga som surrar slött ibland.
 
Då kör vi lördag då, jag ska jobba som fotograf på ponnytravdagen, det blir kul (men lite nervöst också!)
 
Kram!