Drömmen, söndag och åska

Imorse vandrade vi runt i drömmen, iförda pyamas och med morgonrufsigt hår.
Vi försöker lösa en massa mysterium i blivande köket men blir aldrig klokare. Det är liksom samma fundering vi kört fast på.
Det är faktiskt bland det bästa jag vet, att vandra runt i drömmen och drömma mig bort. Tänk att vakna upp till denna fina utsikt, över ängar och Londondimma över skogarna. Skulle gärna få bort lite tallar från gården men det får bli sen.
Den här utsikten kommer inte heller att vara helt fel att sitta och blogga framför. Just nu är blivande fönstergluggen igentäppt med plast.
Sedan har vi hjälpt Fredriks syster att flytta och fick i gengäld god middag, så kul att ha dem i byn numera!
 
Sedan avverkade vi ett pass på stallgolvet (måste visa er sen!), fick besök av grannflickan med kompis som ville klappa hästar också, så mysigt!
Sedan drog det ihop sig till riktigt oväder, ett åsk-il med tillhörande strömavbrott. Jag kastade mig ut i foppatofflor, tshirt och arbetsbyxor för att få in hästarna. Sedan spenderade jag kvällen där i mörket på ett gäng hästtäcken. Mysigt med kallt och lite läskigt ibland när det skallrade i rutorna.
Men nu är det söndagskväll, luften är ny, fräsch och ren, imorgon är det ny vecka, ny månad och jobbet med drömhuset fortsätter!
 
Kram!

Hönsdrömmen

 
Jag drömmer om en egen liten hönsflock. Ett hönshus med reden och pinnar att sitta på, en hönsgård gjord av faluröda reglar och hönsnät. Honor som sandbadar och går och sprätter runt på gården när vi ändå bara är hemma och skrotar. Hönor som äter upp våra matrester och kluckar förnöjsamt till varandra när de spatserar runt på backen. Jag läser böcker, forum och frågar hönskunniga tusen frågor. Siktar och drömmer att jag till nästa sommar ska vara hönsägare, men först måste jag bygga mig ett hönshus! 
 
Nu är det dags att sova efter en härlig lördag. Fotograferade ponnytravtävlingarna på travet, åt magisk middag här hemma och umgicks med Årvar tills det blev mörkt ute. Njuter.
 

Det är lördag

Det är lördag och jag ställer väckaren på tidig morgon, ligger kvar i sängen och scrollar genom lokaltidningen och kvällspressen. Stiger upp innan åtta och möts av morgontrötta hästar i hagen, jag ler åt dem, kan det finnas något sötare än en morgontrött häst?
Årvar gnäggar glatt på sitt lägmälda vis när jag packat höet och sprider ut det till dem, de samsas även om Årvar är lite motvillig till det ibland. Jag står och tittar på dem med armarna i kors och njuter.
Inne är det minst lika lugnt, jag rostar bröd, klappar en trött kisse som varit på nattliga äventyr och hör ingenting förutom klockan som tickar och en fluga som surrar slött ibland.
 
Då kör vi lördag då, jag ska jobba som fotograf på ponnytravdagen, det blir kul (men lite nervöst också!)
 
Kram!

Välkomna hit !

Hej och välkommen till min blogg om vår backe!
Jag gissar att de flesta av er som hittat hit har gjort det genom min instagram, (@Livetpabacken) och tänka sig, nu är jag med blogg också! Jag har bloggat förr också, men det har varit väldigt personliga bloggar och nu när ni ändå är ett helt gäng som följer mig på instagram så väljer jag att börja om från början.
 
Så, vem är då jag? Jag heter Isabell och är tjugofyra år gammal. Som nittonåring packade jag ihop mina grejer och flyttade ut på landet med min pojkvän. Tills vidare liksom, sedan blev vi fullständig förälskade i den lilla gården på backen som vi hyrde så förra året köpte vi loss hela backen med skog och mark. Tänka sig, så bra det blev! Vi började ganska direkt med att pyssla på gården, ja du förstår att det var inget nybygge precis, det lilla huset vi bor i är byggt 1909 och det stora huset vi envist bestämt oss för att renovera är byggt 1864.
 
Sedan 1 juli förra året då vi skrev på papperna har vi använt många liter målarfärg, vi har skottat spån, rivit väggar och lagt ett nytt tak. Precis som de flesta har avrått oss från så har vi börjat överallt - i lilla huset, i stora huset, i ladugården, i bagarstugan, sedan har vi "boa" och "lon" där vi ständigt försöker rensa grejer, sortera, slänga och spara. Men vi trivs, mitt i allt jobb med drömgården så trivs vi otroligt bra.
 
Min aningens bildskygge sambo Fredrik och jag har hängt ihop sedan vi var sexton små år och förutom vi bor även vår katt Knut och min häst Moe Årvak (till vardags: Årvar) här med oss (+ sommarens två hyresgäster; vännens två hästar). Sedan hittar man allt som ofta någon av våra föräldrar här som hjälper oss med bygget, vilken lycka att ha hjälp av de som kan!
 
Jag är annars en ganska vanlig tjej som valt att leva livet på landet, jag studerar tolv mil hemifrån på Umeå universitet, läser Miljö- och hälsoskyddsprogrammet med ett år kvar. Gillar att klä upp mig ena dagen och skita ner mig totalt i arbetskläder andra dagen. Gillar att fotografera, skriva, laga mat och resa. Men mest av allt gillar jag det (ibland inte så...) stillsamma lantlivet med hästar och mina vänner på besök.
 
Jag tror jag tar och avrundar här. En ny blogg med tjusigt namn och massor med renovering, lantliv och hästar, jag tror det blir bra det!
Visa fler inlägg