Lära mig att prioritera min backe

Augusti rinner mig ur fingrarna. På sommarjobbet drömmer jag mig bort till svampplockning i fuktig skog, att bona hemma, ha filmkväll med vänner och bli klar med bygget förstås. Men tiden spenderas mest mellan att springa mellan jobbet, hemmet, hästarnas hage och diverse aktiviteter som möten, träffar och andra "måsten".

Ibland blir jag stressad av att jag sällan hinner med att ta det lugnt även om min ambition är att "leva det levande livet", det vill säga att jag ska stessa mindre, göra mer av det jag blir glad av och rensa bort saker jag tycker tar energi. Men det är svårt och krävande när jag är van vid full rulle och full kalender hela tiden. Många järn i elden och vilja ha en fot lite här och var.

Så höstens uppgift ska få bli att rensa i högen av saker som ligger och gnager mig i bakhuvudet. Ska vila mina ögon mot luftiga sidor i kalendern och fokusera massor på det jag har här uppe på vår backe i höst. Ibland har jag en tendens att prioritera andras intressen framför mina egna och det gnager mig i bakhuvudet att jag inte gett hästarna den tid de förtjänar senaste veckan. Hur svårt ska det vara att lära sig prioritera liksom, det gäller ju bara att börja öva!
Hanna

Oj vad jag känner igen mig... Jag hoppas du får en lugnare höst som innehåller det du vill den ska innehålla. Som du säger, det handlar om att öva. För någonstans är det ju en själv det sitter i, men inte tusan är det lätt alla gånger!

Svar: Jag tycker tanken om att ta det lugnt och "downshifta" är sund och bra. Men sedan kommer man på sig själv att flänga mellan tre olika grejer man inte hade tänkt göra, hem och rida, laga mat och renovera och fortsätta att åka till två olika kompisar som man dubbelbokat. Så svårt att lära sig tänka efter innan man blåögt svarar "Jaa:-)" på alla förfrågningar ;-) Övning ger färdighet!
Isabell Lundberg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress