Lära mig att prioritera min backe


Augusti rinner mig ur fingrarna. På sommarjobbet drömmer jag mig bort till svampplockning i fuktig skog, att bona hemma, ha filmkväll med vänner och bli klar med bygget förstås. Men tiden spenderas mest mellan att springa mellan jobbet, hemmet, hästarnas hage och diverse aktiviteter som möten, träffar och andra "måsten".

Ibland blir jag stressad av att jag sällan hinner med att ta det lugnt även om min ambition är att "leva det levande livet", det vill säga att jag ska stessa mindre, göra mer av det jag blir glad av och rensa bort saker jag tycker tar energi. Men det är svårt och krävande när jag är van vid full rulle och full kalender hela tiden. Många järn i elden och vilja ha en fot lite här och var.

Så höstens uppgift ska få bli att rensa i högen av saker som ligger och gnager mig i bakhuvudet. Ska vila mina ögon mot luftiga sidor i kalendern och fokusera massor på det jag har här uppe på vår backe i höst. Ibland har jag en tendens att prioritera andras intressen framför mina egna och det gnager mig i bakhuvudet att jag inte gett hästarna den tid de förtjänar senaste veckan. Hur svårt ska det vara att lära sig prioritera liksom, det gäller ju bara att börja öva!

Mobilbilder från bygget

Först och främst, HEJ OCH VÄLKOMNA! Alltså åh, så kul att ha er här! Jag tänker att det är lite kul att få lite halvkassa mobilbilder på vårt bygge, så hädanefter kör vi byggbilder ala mobilkameran då och då, första lasset kommer här;

I måndags målade Mamma och jag hela baksidan av huset. Det tog strax under två timmar och vi blev kalasnöjda. Vitfärgen är sådär perfekt krämig tycker jag! Fredrik och Pappa satte stuprören.
I helgen körde jag på med stallrenoveringen. Här ska ko-inredningen bort och ett nytt golv ska gjutas. Detta är ett riktigt skitgöra och mitt egna projekt.
Idag jobbade vi först på våra knegarjobb, åt middag och jobbade sedan hemma till halv tio med mina föräldrar. Flyttade lyften och två träställningar. Jobbigt var det, men också kul, men idag; mest jobbigt.
Som vanligt har den här lurvtussen hjälpt till minst av alla, haha!

Kram!Välkomna hit på en sketen tisdagTisdag är min värsta dag, men augusti är min bästa månad så efter jobbet valde jag att vända på humöret. Därför gjorde jag en av mina favoriträtter när jag kom hem, en vegetarisk gryta som aldrig slår fel, alltid lika god! Sedan var jag ute och motionerade lilla Fapriola och hela jag var ett leende, att en ponny kan göra en så glad. Efteråt sysslade jag med lite hovvård, raspade mig som vanligt på fingrarna så blodet rann. Efter det var jag frusen, så en dusch, en kopp te och favorittröjan som är så varm fick åka på.
 
Tänka sig att en vanlig sketen tisdag ändå kan bli ganska bra. Men längtar redan tills imorgon afton när vi fortsätter med stall och husrenovering.

Dagens arbete och redo för ny vecka

Idag har vi arbetat på gården, nåväl, alla utom denna sötnos.
 
Så ligger jag nerbäddad med ett virrvarr av täcken och kuddar i vår säng, tycker alltid det känns som att jag är på mysig semester i en sommarstuga när jag ska sova nu för tiden, så himla mysigt. Idag har vi fått massor gjort. Mina föräldrar har varit här, de är så otroligt snälla som ställer upp så mycket på oss, så tacksam att mina systrar låter dem vara här med, det är så guld värt!
 
Fredrik och Pappa har gjort klart underspikningen på baksidan av huset. F har också börjat plocka ut ett av två fönster som ska tas bort på ena gaveln, under tiden kämpade Mamma på med nyponbuskar och en annan slags buske som spidit sig till ställen vi inte vill ha dem på. Jag har jobbat inne i stallet, och det har gett resultat! Jag måste verkligen bli bättre på att dokumentera allt arbete vi lägger ner på gården så det får bli mitt mål för kommande veckan!
 
Dessutom är kylen och frysen fylld av mat, det är undanstökat, hästarnas mat inför imorgon är förberdd och Fapriola är motionerad. Det känns riktigt bra inför kommande veckan som kommer att bjuda på mindre sömn och mer arbete än förra veckan, jag är så taggad! Dessutom är detta min sista helvecka på snickeriet innan studierna drar igång!

Nolia och lugn lördagskväll
Lördagskvällar är så heliga för mig! Idag var vi på Nolia hela dagen, det var så mycket folk och regnet bara öste ner så det är så otroligt härligt att bara ha en lugn kväll med god mat, god dricka och få upp värmen i kroppen. Strax ska jag ut i stallet och mocka samt göra lite mysigt så får hästarna sova inne inatt, det känns skönt att ha möjligheten att ställa in dem även om stallet är under renovering.
 
Hoppas ni har en jättefin lördagskväll !

Näsvallens Fapriola

 
 
I söndags kopplade vi på den nytvättade hästtransporten och åkte iväg för att hämta hem vår nya familjemedlem! Årvar blev så otroligt glad direkt han såg henne, liksom kärlek vid första ögonkastet! Lilla damen tjöt lite men det var inga dumheter från någon av dem.
 


Nu har hon hunnit bo hos oss i fem dagar. Fina Fapriola, hon är 104 cm hög och 21 år gammal. Jag hoppas att det blir många, fina år hos oss, få leva det härliga pensionärslivet!

 
Jag har redan kört henne, longerat henne och låtit min lilla fyraåriga systerdotter rida på henne, hon är så positiv till arbete! Det känns verkligen skönt i mattehjärtat att ha två egna hästar på gården som dessutom verkar gilla varandra mycket.


Gårdens sötaste lilla dam!
 
Kram!
 

Vardagen, ni vet.

Vardag. Ni vet, klockan är ställd på strax eftet fem, under täcket är det varmt och gosigt, man förstår inte h u r man ska kunna ta sig upp. Sista snoozen, sedan på med kläder, ut till hästarna och borsta tänderna. Morgonpromenad, morgondis och morgonfrilla. Så jobbar man på kneg-jobbet med händiga saker och längtar efter rasten trots att kollegorna förgyller ens dagar. Så blir det veckohandling, styrelsemöte och hästar på kvällarna. Och hus. Och stall. Karusellen är liksom igång innan man vet ordet av.
 
Längtar mest efter att gå i skogen, skriva långa dokument på datorn och ha tjocktröjor och flanellskjortor. Men mest blir det bara vardagskarusellen.

Snabbspolning av de senaste dagarnaI onsdags hade vi middagsbjudning, det var världens bästa Klas och Amalia som kom hit, käkade tacos, såg på film och drack (alkoholfri) bål. Älskar, älskar, älskar denna glasbehållare, den är så *praktisk* och fin förstås!
 
 
Sedan blev det torsdag och vi klädde oss för en dag i storstan (Umeå). Jag handlade på hästaffären, vi åt på Vezzo och sedan fick äntligen F operera ut sina tandflisor i underläppen från en arbetsplatsolycka.
 
I fredags var F sjukskriven, vi pysslade på lite hemma, svärmor bakade i bagarstugan och på kvällen var vi hos min svägerska och kalasade med god mat och massa mys med F's systersöner.
 I lördags hade vi våra föräldrar och min syster med sambo här för arbetsdag! Vi fick reglat, isolerat och vindpappat hela husets baksida! Så himla skönt, jag tror att vi legat lite efter men nu är vi ikapp. Vi hann fika goda blåbärsknyten och äta god mat också, min mamma är bäst på sånt!
 
Det var en liten snabbspolning av våra senaste dagar! Nu är det söndag, imorgon börjar jag om att jobba och ute i hagen står en ny häst och äter kvällshö, mer om det sen !


 

En semestertorsdag

Idag som alla andra dagar denna sommar, bugget med drömmen fortsätter. Det mäts, vägs och byggs för fullt. Mest är det pappa som bygger men jag hjälper till så gott jag kan (annars är jag i stallet och renoverar/målar bagarstuga/städar/fixar/donar) och F kör kvällar efter jobbet..
Just idag var en sån fixardag, jag har hängt in kläder i garderober, tvättat flera tvättar, diskat, rensat kylen och städat hela huset. Så välbehövligt!
Gjorde lite ärenden igår afton och då fick denna ståtliga kaktus följa med hem, tycker om gröna blommor!
Så nu är hemmet skinande rent, vi har haft middags- och filmgäster här (älskar dessa semestertider). Så glad för alla våra fina och roliga vänner, speciellt de som var här ikväll, de två uppskattar jag massor!
Nu är det läggdags och ikväll lägger jag mig med ett leende på läpparna, jag skrev på papper idag så nu äger jag något väldigt efterlängtat!
 
Kram!
 
Visa fler inlägg