Fjällresan


 

 
Vi drog ner tempot under vår fjällresa i helgen. Sov ett halvt dygn, bastade i mörkret, tände ljus, lagade mat, tog tupplurer, andades djupa andetag, plockade svamp och trivdes. Oj vad själen behövde den resan.
Lära mig att prioritera min backe

Augusti rinner mig ur fingrarna. På sommarjobbet drömmer jag mig bort till svampplockning i fuktig skog, att bona hemma, ha filmkväll med vänner och bli klar med bygget förstås. Men tiden spenderas mest mellan att springa mellan jobbet, hemmet, hästarnas hage och diverse aktiviteter som möten, träffar och andra "måsten".

Ibland blir jag stressad av att jag sällan hinner med att ta det lugnt även om min ambition är att "leva det levande livet", det vill säga att jag ska stessa mindre, göra mer av det jag blir glad av och rensa bort saker jag tycker tar energi. Men det är svårt och krävande när jag är van vid full rulle och full kalender hela tiden. Många järn i elden och vilja ha en fot lite här och var.

Så höstens uppgift ska få bli att rensa i högen av saker som ligger och gnager mig i bakhuvudet. Ska vila mina ögon mot luftiga sidor i kalendern och fokusera massor på det jag har här uppe på vår backe i höst. Ibland har jag en tendens att prioritera andras intressen framför mina egna och det gnager mig i bakhuvudet att jag inte gett hästarna den tid de förtjänar senaste veckan. Hur svårt ska det vara att lära sig prioritera liksom, det gäller ju bara att börja öva!
Mobilbilder från bygget
Först och främst, HEJ OCH VÄLKOMNA! Alltså åh, så kul att ha er här! Jag tänker att det är lite kul att få lite halvkassa mobilbilder på vårt bygge, så hädanefter kör vi byggbilder ala mobilkameran då och då, första lasset kommer här;

I måndags målade Mamma och jag hela baksidan av huset. Det tog strax under två timmar och vi blev kalasnöjda. Vitfärgen är sådär perfekt krämig tycker jag! Fredrik och Pappa satte stuprören.
I helgen körde jag på med stallrenoveringen. Här ska ko-inredningen bort och ett nytt golv ska gjutas. Detta är ett riktigt skitgöra och mitt egna projekt.
Idag jobbade vi först på våra knegarjobb, åt middag och jobbade sedan hemma till halv tio med mina föräldrar. Flyttade lyften och två träställningar. Jobbigt var det, men också kul, men idag; mest jobbigt.
Som vanligt har den här lurvtussen hjälpt till minst av alla, haha!

Kram!